velika oštećenja

Fuchs obišao nevremenom poharane škole u Slavoniji; u nekima upitan početak nastave

26.07.2023 u 18:55

Bionic
Reading

U Vukovarsko-srijemskoj županiji tijekom prošlotjedne oluje oštećeno je 27 od ukupno 56 škola. Najteže su stradale Gimnazija u Županji, te osnovne škole u Gradištu i Cerni

Sve tri pretrpjele su velika oštećenja na krovištu, a zbog kiše koja se slijevala, stradale su i dvorane i učionice. Obnovu će usporiti procedura s javnom nabavom.

'Za učenike predmetne nastave dakle, od 5. do 8. razreda, ćemo vidjeti, ako ne budu u mogućnosti s obzirom na stanje učionica, da organiziramo u nekoj drugoj školi barem dok se ne sredi to sve', kazao je za Novu TV ravnatelj Osnovne škole Gradište Mario Dominković.

Stradale škole obišao je ministar obrazovanja Radovan Fuchs, a na upit može li jamčiti početak nastave na vrijeme, odgovorio je: 'Ja ne mogu tvrditi, gledajte, ja ne mogu ni tvrditi kakvo će vrijeme narednih 10 ili 15 dana biti, ali mogu izraziti uvjerenje da će se napraviti sve da to bude tako. Barem što se nas tiče, mi iz ministarstva i od osnivača, Županije i same škole, siguran sam da će učiniti sve', rekao je Fuchs.

  • +14
Radovan Fuchs u obilasku škola stradalih u nevremenu u Brodsko-posavskoj županiji Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL