tomislav marević

Stručnjak savjetuje kako se ponašati za vrijeme oluje: Bolje je biti unutra

24.07.2023 u 23:05

Bionic
Reading

'Oko 19 sati izdano je narančasto upozorenje za grad Zagreb. Zdrav razum govori nam da se počnemo pripremati. Malo se zacrnjelo, dolaze oblaci, vrijeme je da se odgodi boravak u prirodi i šetnje', rekao je Tomislav Marević, načelnik sektora za pripravnost i koordinaciju Ravnateljstva civilne zaštite. Za zagrebačko područje DHMZ je oko 23 sata u ponedjeljak oglasio crveno upozorenje

Tomislav Marević, načelik sektora za pripravnost i koordinaciju Ravnateljstva civilne zaštite gostujući u Dnevniku Nove TV poručuje građanima, koji to mogu, da aute parkiraju u garaže. Ističe kako je najvažnije reagirati na vrijeme i skloniti imovinu.

'Bolje je biti unutra nego vani, ali dobro je zatvoriti vrata i prozore, isključiti električne uređaje, ne koristiti vodu ni telefonske linije. Kad završi, treba pričekati još pola sata prije nego što nastavimo s normalnim životom', kazao je Marević.

Ljude je pozvao na solidarnost kad zovu hitne službe. Načelnik kaže kako je svakome situacija najhitnija, ali trebamo biti solidarni jer životno ugroženi prvi su na redu, a onda imovina i auti.