redovna sjednica

[FOTO] Povjerenstvo za sukob interesa neće pokrenuti postupak protiv Beroša zbog Cijepise

  • Autor: M. Šu./Hina
  • Zadnja izmjena 15.10.2021 13:14
  • Objavljeno 15.10.2021 u 13:14
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je odlučilo da neće pokrenuti postupak protiv ministra zdravstva Vilija Beroša jer nisu utvrdili okolnosti iz kojih bi proizašla interesna povezanost ministra s vlasnikom kompanije Uspjeh koja je radila na platformi Cijepise.

U slučaju ministra Beroša također je utvrđeno da su se poštivale odredbe Zakona o javnoj nabavi.

Zastupnici u Hrvatskom saboru bili su prijavljeni iz razloga što su se cijepili prije drugih građana, a Povjerenstvo je odlučilo kako neće pokretati postupak.

Gradonačelnik Grada Osijeka i HDZ-ov saborski zastupnik Ivan Radić bio je prijavljen jer je imao vlasništvo u trgovačkom društvu Tlocrt d.o.o. te je u prijavi navedeno pitanje je li on trebao prenijeti upravljačka prava s obzirom na to da je jedno vrijeme bio na dužnosti, a jedno vrijeme nije.

Radić je sve svoje poslovne udjele, odnosno cijelo trgovačko društvo prenio na svog oca te u toj situaciji nije trebao prenositi upravljačka prava, a shodno tome Povjerenstvo neće pokretati postupak.

  • +5
  • +2

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Povjerenstvo je pokrenulo postupak protiv predsjednika Uprave Jadrolinije Davida Sopte jer je primao dodatne naknade poput dara za djecu, božićnice i regresa, a također će pokrenuti postupak jer je primao i naknadu u Nadzornom odboru Turističke zajednice Primorsko-goranske županije.

Pokrenut je postupak i protiv člana Uprave Hrvatskih autocesta Stjepana Baranašića jer je istovremeno uz obnašanje svoje dužnosti obavljao i dužnost člana Općinskog vijeća općine Mala Subotica te je za to primao naknadu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!