krš i lom

[FOTO/VIDEO] Pogledajte kako izgledaju plovila koja su se sudarila u Hvarskom kanalu

08.07.2021 u 14:35

Bionic
Reading

Ministarstva mora, prometa i infrastrukture podijelilo je fotografije plovila koja su u srijedu navečer sudjelovala u pomorskoj nesreći u Hvarskom kanalu

Na njima je bilo 16 putnika i članova posade, od kojih su 12 stranci, uglavnom državljani Švicarske. Jedna je osoba zadobila ozljede opasne po život. Prilikom tegljenja jedno je plovilo potonulo na ulazu u Splitska vrata zbog oštećenja koje je pretrpjelo u sudaru.

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimili su sinoć, 7. srpnja, u 22:23 sata poziv s brodice koja prevozi putnike kako su imali sudar s drugom brodicom na poziciji 1.5 nautičkih milja od rta Ražanj (otok Brač) u smjeru rta Pelegrin (otok Hvar).

Skiper je prijavio 12 putnika i dva člana posade na svojoj brodici te više ozlijeđenih među putnicima, dok su se na drugoj brodici nalazile dvije osobe.

Provjerom oznaka plovila ustanovljeno je da se radi o sudaru gumenjaka za prijevoz putnika duljine 10 metara i brodice za osobne potrebe duljine 13 metara.

U tijeku je očevid Lučke kapetanije Split u cilju utvrđivanja okolnosti i uzroka nesreće.

Pomorska nesreća u Hvarskom kanalu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture
Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj/PIXSELL