PRIMOPREDAJA UZ DRAVU

[FOTO] Osječani za Dan grada dobili neobičan dar; evo što će napraviti s lučkom dizalicom

02.12.2021 u 13:30

Bionic
Reading

Osječanima je za Dan grada poklonjena lučka dizalica! Riječ je o 25-metarskom daru koji je od 1974. godine u Luci Tranzit služio za pretovar rasutih tereta. U funkciji je bila do prije pet godina. U budućnosti će služiti kao spomenik industrijske baštine i vidikovac uz rijeku Dravu

Osječki gradonačelnik Ivan Radić i član Uprave našičke Nexe grupe Josip Ergović na Dan grada Osijeka razmijenili su darovne ugovore. Time je našička tvrtka u vlasništvo Grada Osijeka predala dizalicu u Luci Tranzit. Riječ je o 25-metarskoj lučkoj dizalici koja je bila u funkciji od 1974. godine.

Dizalica je služila za pretovar rasutih tereta, a u funkciji je bila do prije pet godina. Tada je Luka Tranzit počela svoje izmještanje na novu lokaciju u Nemetinu. Darovanjem lučke dizalice okončano je izmještanje.

Lučka dizalica ostat će smještana uz rijeku Dravu neposredno ispod Kliničkog bolničkog centra Osijek (KBC). Služit će kao spomenik industrijske baštine i vidikovac, piše Osijek031.

  • +10
Tvrtka Luka Tranzit za Dan grada Osječanima poklonila lučku dizalicu Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Osječki gradonačelnik Radić rekao je kako će Grad uložiti novac da se dizalica uredi i osigura kako bi mogla primiti posjetitelje i tako postati nova atrakcija