tuga u crkvi

[FOTO] Ispraćaj Mateja Periša u Beogradu, otac Nenad: ‘Došlo je do kraja, odlazim sa sinom kući‘

20.05.2022 u 17:14

Bionic
Reading

Tijelo Mateja Periša dopremljeno je u petak oko 14 sati u crkvu Svetog Ante u Beogradu, gdje je održana misa, a potom i ispraćaj za njegov rodni Split, gdje će biti sahranjen

Ispred crkve okupio se i veći broj Beograđana koji su došli odati počast Splićaninu koji je, pod još neutvrđenim okolnostima, preminuo u Beogradu.

Prema preliminarnim rezultatima obdukcije, Periš se kobne noći utopio u Savi, a njegovo tijelo pronađeno je tek u srijedu, gotovo pet mjeseci kasnije, u Dunavu kod Ade Huje.

Nenad Periš, otac Mateja Periša, prvi je stigao u crkvu, piše Blic.rs. Svetu euharistijsku misu na današnjem ispraćaju iz Beograda u crkvi Svetog Ante Padovanskog predvodio je nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar, a u oproštajnoj besjedi pridružio mu se i poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije.

U ime Biskupije na lijes je položen buket s 27 bijelih ruža koje simboliziraju godine Mateja Periša.

Svi mi ćemo, prije ili kasnije, poći putem kojim je iz ovog svijeta pošao Matej, ali taj put ne određujemo mi, taj put je volja Božja, poručio je poglavar SPC.

'Zahvaljujem se Beogradu na velikom srcu koje mi je dao, bez obzira što je moj sin tu završio život. Srce koje su mi dali Beograđani u ovih 139 dana pomogli su mi da osjetim ljudsku brigu koja mi je bila potrebna u ovim trenucima', rekao je Nenad Periš.

Zahvalio se i MUP-u Srbije istaknuvši da je s policajcima imao i 'ljudski i profesionalan kontakt'.

  • +24
Ispraćaj Mateja Periša Izvor: Cropix / Autor: Pedja Milosavljevic

'Hvala svakom policajcu. Zahvalio bih se i MUP-u Hrvatske koji je također odradio nevjerojatan posao. Hvala i MUP-u BiH. Hvala svim novinarima, snimateljima. Mislim da ste pokazali da ste ljudi i da u ovakvim teškim situacijama znate razliku između vijesti i boli', nastavio je.

Ispraćaj Mateja Periša Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Informer

'Hvala svakom čovjeku u Beogradu bez obzira je li vjernik ili nije. Došlo je do kraja, odlazim sa svojim sinom kući, okrećem novu stranicu koja će biti ispisana Beogradu. Poslije ovoga mislim da ću biti puno bolji čovjek. Mislim da Božji poziv ima dublje značenje', rekao je Periš.

Istaknuo je da u Splitu neće biti organiziran oproštaj od Mateja, a da će se pogreb održati u krugu obitelji i prijatelja.