DVOSTRUKI PROGRAM

Finala kupa: Maksimir spreman za osječku lavinu

08.05.2012 u 11:40

Bionic
Reading

Srijeda donosi dvostruki program ljubiteljima nogometa u Zagrebu i njihovim gostima. Dinamo i Osijek prvo će (15 sati) odigrati juniorsko finale kupa, dok će seniorski uzvrat finala isti klubovi odigrati u 19 sati

Osijek je hrabrom igrom u fanatičnoj atmosferi svoga Gradskog vrta u prvom dvoboju izborio 0:0 i u Zagreb dolaze bez bijele zastave. Svjestan je toga i domaći strateg Ante Čačić.

'Osječani imaju povoljan rezultat i sigurno će nas strpljivo čekati u defanzivi. Pokušavat će kroz kontre i prekide u kojima su prilično uspješni, ali ipak će u konačnici gotovo sve ovisiti o nama,' uvjeren je Čačić u nadmoć svojih igrača.

Neće moći računati na Krstanovića i Rukavinu, upitan je i Vrsaljko, ali Čačić se ne uzbuđuje.

'Neću o udarnom sastavu, ali svi ti dečki imaju ono što Dinamo zahtjeva i to će pokazati. Osijek nam je ove godine zadao puno problema, ali očekujem kontroliranu dominaciju koja će rezultirati i realizacijom. Želimo zadovoljiti i sebe i publiku, jer priželjkujem atmosferu dostojnu finala. Nešto slično onome što je bilo u Osijeku,' završava Čačić i naglašava da ne očekuje rješenje kroz penale već pobjedu u 90 minuta.

Dinamo i HTV još se nisu dogovorili oko eventualnog prijenosa, ali te probleme nemanu juniori. Kao i njihovu ligu, ovaj će dvoboj snimati Meteora produkcija a prikazati Sportska TV.

Dinamovi juniori ne briljiraju u prvenstvu i dalekosu od borbe za titulu, ali u kupu imaju priliku osvojiti utješnu nagradu. Polufinalne oglede sa Zagrebom golovima je odlučio Domagoj Pavičić. Posebno je impresivan bio njegov gol u Veslačkoj, s 30-ak metara u rašlje.

'Malo je prešla preko noge i završilo je idelano,' iskrena je Dinamova nada koja je upozorila na snagu Osijeka.

'Oni se s Hajdukom bore za naslov, imaju 10 pobjeda u nizu i u najboljoj su formi od svih hrvatskih juniora. Posebno je opasan napadač Dugandžić, ali imamo i mi svojih jakih aduta. Dodatan nam je motiv i lanjski poraz u finalu kadetskog kupa kada su nas svladali u Maksimiru. Većina momčadi igrala je i lani i sada je na nama da pokažemo karakter i uzvratimo im istom mjerom,' smatra jedan od jačih aduta trenera Igora Cvitanovića.

Osijek je već osvojio (pobjedom 1:0 nad Hajdukom u Osijeku) kadetski kup i u srijedu imaju priliku za 'hat-trick'. Neće biti nimalo lako, posebno jer je s druge strane domaći Dinamo, ali društvo sa Drave dolazi po podvig koji bi se pamtio.