GENIJALCI NA SNIJEGU

Evo kako putovati zatrpanim Zagrebom

14.01.2013 u 14:10

Bionic
Reading

Zagreb je zatrpalo pola metra snijega, koji i dalje gusto i intenzivno pada i stvara probleme u normalnom funkcioniranju grada. Javni prijevoz i taksi službe su pred konačnom kapitulacijom. Odlazak iz jednog dijela grada u drugi postao je gotovo nemoguća misija. Kažemo gotovo jer ima genijalaca koji su se domislili kako nesmetano putovati po snježnim zagrebačkim prometnicama

Ekipa s naše fotografije spada u kategoriju tih domišljatih genijalaca: izvukli su skije i užad iz šupa te se povezali s dostavnim vozilom i tako krstare centrom grada. Ekipa s naše fotografije spada u kategoriju tih domišljatih genijalaca: izvukli su skije i užad iz šupa te se povezali s dostavnim vozilom i tako krstare centrom grada.

Lanjski obilni snijeg i ideja veselih skijaša koji su se skijama spuštali niz Radićevu ulicu mogu poslužiti kao inspiracija najhrabrijima.

Zbog velikih padalina otkazani su mnogi kulturni događaji. Paradoksalna vijest je stigla i sa Sljemena gdje je zatvoreno skijalište zbog previše snijega.

No snijeg ne zadaje glavobolje samo nadležnim zagrebačkim službama. Naime, zbog snijega, koji od nedjelje nije prestao padati, otežan je promet i na varaždinskom području. Iako su se osnovci i srednjoškolci tek vratili sa zimskih praznika u klupe, upravo zbog vremenskih neprilika sutra u sedam varaždinskih osnovnih škola i Centru za odgoj i obrazovanje 'Tomislav Špoljar' neće se održati nastava. Odluka o mogućem daljnjem odgađanju nastave je na ravnateljima škola, pa se informacije o mogućem neodržavanju nastave idućih dana mogu dobiti u školama.

Ovako se po Zagrebu skijalo prošle godine