martina topalović

Evo gdje je danas nekadašnja glasnogovornica premijerke Jadranke Kosor

30.10.2017 u 21:08

Bionic
Reading

Nekad šefica Ureda predsjednice Vlade, desna ruka premijerke Jadranke Kosor, danas je glasnogovornica ministra Marka Pavića. Prije nego što je ljetos došla u Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Martina Topalović neko je vrijeme provela 'ispod radara' - na mjestu državne službenice u Vladinoj administraciji

Nakon SDP-ove pobjede na parlamentarnim izborima 2011. godine Martina Topalović (tada Banić) odlazi s funkcije predstojnice Ureda predsjednice Vlade Jadranke Kosor u saborske klupe.

Nakon što joj je koncem prosinca 2015. godine istekao mandat zastupnice u Saboru Martina Topalović aktivirala je pravo da se vrati na svoje nekadašnje radno mjesto državne službenice u Vladi. Naime, državni službenici mogu se prema zakonu vratiti na svoje staro radno mjesto, bez javnog natječaja, nakon što im istekne dužnosnički mandat.

Prije nego što je skupa s tadašnjom premijerkom Jadrankom Kosor 2011. napustila Banske dvore Martina Banić strelovito se uspinjala u stranačkoj i Vladinoj hijerarhiji.

  • +2
Martina Topalović Banić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

U Vladu je došla nakon što je Kosor 2009. godine postala premijerka. Prvo je bila zamjenica predstojnika Ureda za odnose s javnošću u Vladi, zatim je postala glasnogovornica Vlade, a u prosincu 2010. godine Martina Banić imenovana je predstojnicom Ureda predsjednice Vlade.

Početkom 2010. premijerka Kosor ju postavlja i u Nadzorni odbor FINA-e.

U međuvremenu je napredovala i u stranci – u ožujku 2010. godine postala je predsjednica Mladeži HDZ-a.