rainbow bridge

U eksploziji vozila na mostu koji povezuje SAD i Kanadu poginule dvije osobe

22.11.2023 u 19:57

Bionic
Reading

FBI istražuje eksploziju vozila na graničnom prijelazu Rainbow Bridge između SAD-a i Kanade blizu Niagarinih slapova kao pokušaj "terorističkog napada", priopćila je američka policija u srijedu

Dvije osobe u vozilu su poginule, a jedan granični policajac je ozlijeđen. Četvorici policijskih dužnosnika koji su govorili za NBC, eksploziv nije pronađen u vozilu koje je udarilo u kontrolni punkt. Službenici za provođenje zakona ovaj incident ne nazivaju terorizmom, javlja NBC.

New York Times piše da je u blizini automobila koji je eksplodirao na mostu pronađen kovčeg, ali nije sadržavao nikakav eksploziv. Istražitelji vjeruju da je eksplozija bila posljedica sudara. Automobil je odletio u zrak i udario u betonski stup.

Most Rainbow Izvor: EPA / Autor: PAT CRAY

Mike Guenther iz Ontarija šetao je sa suprugom u blizini Rainbow Bridgea kada je ugledao auto kako "juri". "Išao je preko 160 kilometara na sat. Jedva smo ga vidjeli koliko je brzo išao", rekao je Guenther lokalnim medijima.

Prema Guentheru, automobil je jurio prema granici u smjeru Kanade, skrećući kako bi izbjegao drugo vozilo ispred sebe. Vozilo je udarilo u ogradu, kaže Guenther, "i odletjelo u zrak".

"Onda smo vidjeli vatrenu kuglu. Nikad nisam vidio ovako nešto", kazao je.

Vlasti savezne države New York "pomno nadziru" incident na mostu, a državne agencije su na mjestu događaja, rekla je guvernerka New Yorka Kathy Hochul na platformi X u srijedu.

Lokalni medij WIVB izvijestio je da su sva četiri međunarodna granična prijelaza na zapadu New Yorka zatvorena u srijedu zbog incidenta s vozilom na mostu, prema riječima lokalnih medija. Međutim, te vijesti nisu mogle biti odmah potvrđene.

Policijski timovi u Kanadi "aktivno su se uključili u procjenu situacije", napisao je premijer Ontarija Doug Ford na X-u.

Dužnosnici granične agencije SAD-a nisu odmah komentirali, dok njihove kanadske kolege nisu odgovorile na zahtjev za komentarom.

Predstavnici američkog State Departmenta također nisu odmah odgovorili na zahtjev za komentarom na izvještaje o zatvaranju granice.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'