SUĐENJE CVIKU

Dvojica svjedoka ne terete korčulanskog dilera

CVIK JAKŠA CVITANOVIĆ

CVIK JAKŠA CVITANOVIĆ

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Jakov Prkić

Na Županijskom sudu u Splitu danas je nastavljeno suđenje Jakši Cvitanoviću Cviku i još petnaestorici optuženika koje USKOK sumnjiči za udruživanje u zločinačku organizaciju i preprodaju droge na Korčuli

Tijekom današnje rasprave ispitana su dvojica svjedoka, bivši policijski službenik na otoku Korčuli Zdravko Đula i Korčulanin Rino Cetinić.

Prvi svjedok Zdravko Đula potvrdio je da je tijekom 2006. godine od izvjesnog Ivana Telente dobio informaciju da se kod autobusnog kolodvora u Korčuli dila droga te ju je proslijedio svojim nadređenima, koji su, navodno, poduzeli određene radnje. Negirao je poznanstvo s drugima koji su optuženi, piše Radio Dalmacija.

Rino Cetinić potvrdio je poznanstvo s Jakšom Cvitanovićem Cvikom, kao i nekolicinom ostalih optuženih, no jednako tako negirao je i spoznaje o mogućem dilanju droge optuženika.
Odvjetnik Leopold Aljinović, branitelj jednog od optuženih, mišljenja je da Tužiteljstvo ustraje na svjedocima koji nemaju veze s ovim postupkom.

Cijeli slučaj se, ističe, rasplinjuje u nebitnim stvarima, koje sudu oduzimaju vrijeme, a zloupotrebljavaju prava okrivljenika.
Obrana je iznimno zadovoljna današnjom raspravom.
Sudskom pozivu za svjedočenje ni danas se nije odazvalo šest svjedoka, pa će oni, zajedno s ostalih sedam svjedoka koji se nisu pojavili jučer na ročištu, biti ispitani 11. i 12. veljače, za kada je zakazana nova rasprava.

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!