GNJUSNI KOMENTARI

Dvojica policajaca ekspresno dobila otkaze zbog prijetnji mladoj političkoj zvijezdi

26.07.2019 u 23:15

Bionic
Reading

Dvojica policajaca iz gradića Gretna u američkoj saveznoj državi Louisiani dobila su početkom tjedna otkaze zbog prijetećeg komentara na društvenim mrežama na račun kongresnice Alexandrije Ocasio-Cortez

Kako piše The New York Times, odluku o otkazima priopćio je šerif Arthur Lawson, šef policije u Gretni, kazavši da su policajci Charles Rispoli i Angelo Varisco prekršili pravila policije o društvenim mrežama.

Rispoli je, pišu američki mediji, na društvenim mrežama napisao kako je američka političarka iz redova Demokratske stranke 'zla idiotkinja'. Pritom je nadodao kako ovu kongresnicu koja je ušla u povijest kao najmlađa žena izabrana u američki parlament 'treba upucati'. Policajac je, naime, na Facebooku napisao da Ocasio-Cortez 'treba rundu, ali ne onu kakvu je servirala', aludirajući pritom na njezinu karijeru konobarice prije ulaska u politiku. Njegov kolega Varisco je pak 'lajkao' te komentare.

'Reagirali su na neprofesionalni način, aludirajući na nasilan čin protiv člana Kongresa', rekao je Lawson, dodajući kako ponašanje dvojice policajaca predstavlja sramotu za policijsku postaju.

Obojica otpuštenih policajaca nisu bili dostupna za komentar, piše američki list, dodajući kako je odluku o otkazima podržala i gradonačelnica Gretne Belinda Constant.

  • +7
Alexandria Ocasio-Cortez Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Alexandria Ocasio-Cortez je mlada američka politička zvijezda iz njujorške četvrti Bronx. Studirala je ekonomiju i međunarodne odnose na Sveučilištu Boston, a potom je radila kao konobarica u barovima na Manhattanu. Politički se angažirala tijekom studija, kada je radila za demokratskog senatora Teda Kennedyja kao savjetnica za imigracije. Ocasio-Cortez bila je i dio predsjedničke kampanje Bernieja Sandersa 2016. godine.

>> Upoznajte najmlađu američku političku zvijezdu i heroinu radničke klase čija karijera podsjeća na holivudske bajke

Riječ je o glasnoj zagovornici progresivne političke platforme, a tijekom kampanje za Kongres naglašavala je važnost pristupačnosti zdravstvene zaštite za sve. Velik dio kampanje temeljila je na obećanjima o većem broju radnih mjesta, kao i na reformi sadašnjeg migrantskog i kaznenog zakona te kvalitetnijim državnim školama i stipendijama za nadarene učenike iz siromašnih radničkih gradskih četvrti.

Poznata je kao velika kritičarka predsjednika Donalda Trumpa, a koji je nedavno na rasnoj osnovi uvrijedio nju i još tri demokratske zastupnice.