NERAVNOPRAVNI TRETMAN

Duspara prijavio lokalnu SBtv zbog favoriziranja HDZ-ova protukandidata

23.05.2013 u 21:56

Bionic
Reading

Gradonačelnik Slavonskoga Broda Mirko Duspara, koji je kandidat u drugome izbornom krugu za novi mandat, Gradskom i Državnom izbornom povjerenstvu, Agenciji za elektroničke medije i GONG-u prijavio je lokalnu Slavonskobrodsku televizuju zato što, kako ocjenjuje, neravnopravnim medijskim tretmanom favorizira protukandidata Dragana Jelića (HDZ).

'Slavonskobrodska televizija svojom poslovnom politikom krši sve odredbe Zakona o lokalnim izborima vezane uz obveze lokalnih medija uz izbornu promidžbu. Nisam iznenađen takvom praksom te komercijalne televizijske postaje, s kojom se redovito susrećem kao aktualni gradonačelnik Slavonskoga Broda, no kada su u pitanju lokalni izbori i predizborno nadmetanje kandidata, takva je praksa nedopustiva jer nedvojbeno utječe na biračko tijelo u Slavonskome Brodu', priopćio je Duspara.

'O svemu sam upozorio Gradsko izborno povjerenstvo još 10. svibnja, a praksa je nastavljena i nakon toga, posebno što SBtv favorizira Dragana Jelića (HDZ), kandidata kojeg podupire koalicija HDZ-HSP-AS-HSL', ističe Duspara i dodaje da je favoriziranje HDZ-ova kandida nastavljeno i nakon prvoga izbornog kruga, kada je SBtv u svojemu informativnom programu ignorirao rezultate njegove liste za brodsko-posavsku Županijsku skupštinu, te njegovu protukandidatu za dužnost gradonačelnika u prilozima daje višestruko duže termine.

Duspara podsjeća DIP da je većinski vlasnik te televizije Pero Ćosić (HDZ), koji je bio nositelj liste za Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu koalicije HDZ-HSP AS-HSLS.

U prvom izbornom krugu za dužnost gradonačelnika Slavonskoga Broda Mirko Duspara osvojio je 40,12 posto glasova, a njegov najjači protukandidat Dragan Jelić (HDZ) 31,19 posto.