je li tmurno razdoblje iza nas?

Dunja Mazzocco Drvar otkriva koliko ćemo se još morati strpjeti do prave svibanjske topline

16.05.2019 u 06:16

Bionic
Reading

Vjetar je gotovo sasvim oslabio, vrlo rijetko pod Velebitom još je malo bure. Temperatura je već od jutra osjetno viša nego u srijedu, a poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj bit će osjetno toplije, uz dnevne maksimume oko 14 ili 15 Celzija. Zadržat će se oblačno, a oblaci će se prema večeri polako raskidati, vrlo je rijetko moguće još vrlo malo kiše, kazala je meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar za RTL

I u Slavoniji je rijetko moguća prolazna kiša, a četvrtak će biti većinom suh. Bez vjetra, uz oko 15 stupnjeva, bit će ugodnije nego u srijedu, prenosi RTL prognozu Dunje Mazzocco Drvar.

Idućih dana, srećom, većinom suho

U Dalmaciji i na jugu zemlje poslijepodne većinom sunčano, ali i dalje nestabilno uz sporadične pljuskove. Veća je vjerojatnost za njih u Zagori i dubrovačkom zaleđu. Vjetar gotovo sasvim slab, s mora na kopno. Bit će malo toplije nego danas i ugodno.

Na sjevernom Jadranu još više sunca nego danas, osobito na zapadu Istre i otocima, dok će u njihovom gorskom zaleđu još biti pretežno oblačno, a očekuju se i kratkotrajni pljuskovi. Vjetar slab, na Kvarneru bura, a na otvorenom sjeverozapadnjak. Osjetno toplije nego u srijedu, napadali snijeg ubrzo će se otopiti, pa će se i ta voda sliti u već zasićene vodotoke zapadne Hrvatske.

Idućih dana, srećom, većinom suho, no ipak valja računati na povremene pljuskove, za koje je najveća vjerojatnost u najzapadnijim dijelovima zemlje. Tmurnom je razdoblju ipak kraj - bit će više i sunca i topline.

  • +20
Kaos i nevrijeme u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić, Patrik Macek

I na Jadranu većinom sunčano, čak i većinom suho, no pljuskovi su mogući svakog dana, osobito na sjevernom i srednjem dijelu. Bit će i toplije, većinom oko 20 Celzijevih stupnjeva, što je još uvijek niže od prosjeka za ovo doba godine.

Vrijeme u Hrvatskoj Izvor: Screenshot / Autor: dhmz

Do prave svibanjske topline morat ćemo se strpjeti još najmanje tjedan dana, i zemlja i more grijat će se sporo, a zbog ovog dugog kišnog i hladnog vremena i na prognoze za ljeto morat ćemo još malo pričekati.