OBILNE OBORINE

Sljeme zove na zimske radosti, ali gore mogu samo hitne službe: Na cestu palo više od 500 stabala

15.05.2019 u 10:19

Bionic
Reading

Od jutros na Sljemenu opet pada snijeg, a ​Sljemenska cesta, na koju je tijekom nevremena palo i više od 500 stabala, nakon intenzivne je sanacije prohodna za specijalizirana i vozila hitnih službi. U tijeku je uklanjanje preostalih, potencijalno opasnih stabala i zemljanog materijala duž cestovnog koridora, priopćio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba. Iduća obavijest o stanju na Sljemenskoj cesti bit će objavljena oko 17 sati

Zbog snijega su na održavanje prometnice uključene i ralice, a odmah nakon što se steknu uvjeti za sigurno prometovanje, Policijska uprava zagrebačka će Sljemensku cestu otvoriti za sav promet, odnosno liniju javnog prijevoza.

Podsjetimo, zbog izgradnje žičare, radnim danom od 8 do 16 sati, prema vrhu Medvednice mogu prometovati samo ZET-ovi autobusi, a osobna se vozila propuštaju izvan tog termina i vikendom.

  • +9
Na Sljemenu zimska idila usred svibnja Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) prognozira da će u Zagrebu u srijedu biti pretežno oblačno, povremeno s kišom, osobito u prvom dijelu dana, a na Sljemenu i snijegom. Puhat će umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a najviša dnevna temperatura zraka bit će od 8 do 10 °C

U četvrtak se u Zagrebu očekuje umjereno i znatno oblačno, povremeno uz mogućnost za malo kiše. Prema kraju dana djelomično razvedravanje. Ujutro je moguća kratkotrajna magla. Vjetar slab. Jutarnja temperatura od 6 do 8, a najviša oko 15 °C.

Danas će u unutrašnjosti Hrvatske prevladavati oblačno uz povremenu kišu, uglavnom u prvom dijelu dana, a u gorju i slab snijeg.

Ponegdje je još moguća obilnija oborina, ponajprije u najsjevernijim krajevima. Na kopnu će puhati umjeren, ponegdje i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu će umjerena, na sjevernom dijelu jaka bura postupno slabjeti.

  • +8
Na Sljemenu je pao snijeg Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX