ISPRAVAK NETOČNOG NAVODA

Duggan: Čemu ovakva zabuna?

06.02.2009 u 10:50

Bionic
Reading

U GLOBUSU broj 948 na stranici broj 11 u rubrici Terminator pod naslovom 'Ivana Hodak ubijena zabunom?' uz višekratno spominjanje mog imena iznesene su brojne netočnosti, nedorečenosti i proizvoljni zaključci koji su kod mene, a vjerujem i kod brojnih čitatelja nakon prvotnog šoka i zbunjenosti rezultirali čuđenjem i žaljenjem, stoji u reagiranju koje je u ime Sanja Duggan uputilo Odvjetničko društvo Vukić, Jelušić, Šulina, Stanković, Jurčan & Jabuka iz Rijeke

Sukladno odredbama članaka 40. i 41. Zakona o medijima u cijelosti objavljujemo ispravak objavljenog članka.

Naime, navedeni članak obiluje formulacijama u kojima se: '…policija navodno, vratila razmatranju…', '…možda zabunom…', 'neslužbeno doznajemo…', '…možda dvojbeno…', '…moguće poslovne veze…', '…nerazjašnjenim okolnostima…', '…navodno upleteni u poslovne odnose…' !!!

Navedeni članak kao izvor informacija naveden je na brojnim portalima u Hrvatskoj (www.javno.com, www.monitor.hr, www.tportal.hr, www.057info.hr) koji pozivajući se na pisanje tjednika GLOBUS iskazuju '…teorija se temelji na tome da su obje mlade žene dotjerane i moderno odjevene…' – '…dakako, od dokaza i potvrde nema ništa…'.

Bez želje za polemikom, željela bih ovom prilikom istaći da je sadržaj ovog članka kako mene tako i meni bliske osobe duboko povrijedio i nadasve uznemirio, te ću ukazati samo na osnovne neistine koje članak sadrži.

1. Nemam saznanja kakvo je to 'dvojbeno stjecanje imovine mog pokojnog supruga' jer ja sam bila vlasnica polovine poslovnih udjela u društvu koje spominjete mnogo prije njegove smrti. Samo društvo gradila sam zajedno s njim od njegovog početka, te ga uspješno vodila još četiri godine nakon smrti moga supruga. Ukupno sam na čelu navedenog društva bila 9 godina. Od supruga koji je, u dobi od 26 godina, preminuo nakon duže bolesti 1997. godine, suprotno onome što mediji vole pisati, nisam naslijedila nikakvo '… veliko obiteljsko nasljedstvo…' , te čak niti udjele u spomenutom društvu, na koje sam imala zakonsko pravo, ali sam ih se odrekla u korist njegovih roditelja, s kojima sam do danas u odličnim odnosima.

2. Nemam nikakve nerazjašnjene odnose sa gđom. Silvijom Bakmaz koju nisam ni vidjela ni na bilo koji način kontaktirala jedanaest godina.

3. Nemam nikakve poslovne odnose sa gospodinom Draganom Juriljem, nemam saznanja o njegovim poslovnim partnerima i eventualnim poslovnim aktivnostima, pa tako ni onih s Vladimirom Zagorcem kojeg nikada u životu nisam, osim na slici u novinama, ni vidjela, a kamoli s njim kontaktirala.

Ne želim ulaziti u razloge koji su vodili novinarku Sanju Romić u pisanju ovog članka.

Ne želim nikoga prozivati niti osuđivati.

Iako sam do sada nebrojeno puta u medijima pročitala najrazličitije neistine o sebi, nikada nisam na njih reagirala, ali ovom prilikom želim samo ukazati na brojne propuste ovog članka i na moguće posljedice koje je izazvao i koje će izazvati kako meni, mojoj obitelji i svim osobama koje su u navedenu tragediju na bilo koji način involvirane, a i samim Vašim čitateljima koji će sa žaljenjem postaviti pitanje: čemu ovakva 'zabuna' i koji je njezin smisao?

U daljnju polemiku nemam namjeru ulaziti držeći je u svakom pogledu neprimjerenom.

S poštovanjem,

Sanja Duggan