VRDOLJAK DECIDIRAN

'Državno ulaganje u Agrokor ne smije se dogoditi'

24.03.2017 u 17:59

Bionic
Reading

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak poručio je u petak da prijedlog za otvaranje arhiva nije problematičan, ali da ga Vlada mora usuglasiti, a za državno ulaganje u Agrokor smatra da se u ovom trenutku ne smije dogoditi, no, isto ne bi isključio u budućnosti

"Većina mora dati konačan prijedlog i kada ga daju tada ćemo reći svoj stav. Nemam problem da se otvore arhivi cijeloga svijeta, nemam problem ni kod sebe niti u svojoj stranci", istaknuo je.

Komentirao je i to što su neki HDZ-ovi saborski zastupnici za Mostov zakonski prijedlog najprije rekli da nije dobar, a zatim da jest.

"Ponavlja se priča. Dajte da pričamo o projektu o nečem što je usuglašeno, da nije sad vojni rok, sad euro, plin, porezna reforma, sad preuzimaju Inu, sad prodaju HEP. Sve te točke su na čudan način bile komunicirane sa javnošću, a tek tada usuglašene unutar koalicijskih partnera. To prelazi svaku mjeru pristojnosti. Neodlučnost, anemičnost i dezorijentiranost Vade pokazuje i postavlja ključno pitanje što je njihov rezultat u ova četiri mjeseca, osim evidentnoga nesuglasja i neodlučnosti", rekao je.

Naglasio je da tko želi objaviti arhive, neka ih objavi. 

"Tko god ih želi objaviti neka ih objavi, ja nemam vremena za to. Zanima me kako ćemo povećati plaću ljudima, kako ćemo dići zaposlenost ili industriju", rekao je Vrdoljak te naglasio kako se ne želi baviti povjerenstvom za prošlost, nego povjerenstvom za budućnost.

Na novinarski komentar kako se pojavila špekulacija da Vlada radi na Zakonu o Agrokoru, a kako bi bila spremna u slučaju da Agrokor ne riješi potraživanja koja ima, Vrdoljak je rekao da nema informacije o takvom zakonu te naglasio kako se ne smije dogoditi da građani vraćaju tuđe dugove.

"Ako nekome padne na pamet nacionalizirati, to znači da mi građani vraćamo tuđe dugove. To se ne smije dogoditi..Neka prvo Mostovi i HDZ-ovi zastupnici i ministri dođu do zajedničke ideje. Prije toga deplasirano je išta komentirati", rekao je.

"Da li u nekoj situaciji i fazi restruktuiranja koju će Agrokor proći u idućoj godini ili dvije, to je teško reći. Ne treba isključiti. Danas, na pametan način, da država zna za što daje novac i što će biti rezultat toga, ja ne vidim", dodao je.