OGLASIO SE I O PLINU

Vrdoljak isprdao Most oko ideje o uvođenju eura

23.03.2017 u 16:01

Bionic
Reading

Ideju Mosta da se za vrijeme turističke sezone uvede mogućnost plaćanja u eurima komentirao je i HNS-ov predsjednik Ivan Vrdoljak

'Meni je jutros palo na pamet da pokrenem inicijativu za mir u svijetu, samo nisam razgovarao sa Trumpom i Putinom, kao što Most nije razgovarao s HNB- om niti sa svojim koalicijskim partnerima. Trebali bi se prvo malo uozbiljiti, a onda s ovakvim populističkim stvarima izaći u javnost. Nije vrijeme za bacanje balona i to trebaju prvo uskladiti iza zatvorenih vrata jer valjda tako trebaju funkcionirati', prokomentirao je Vrdoljak ideju Most.

Podsjetimo, Maro Kristić iz redova Mosta jutros je nakon stanke na početku saborskog zasjedanja iznio ideju da se plaćanje eurima uvede tijekom turističke sezone. 'Zbog nemogućnosti plaćanja u eurima brojni turisti zbog procedura i gužvi, ali i kratkoće njihovog boravka i specifičnosti njihovih putovanja na primjer gosti iz kruzera nemaju vremena za čekanje ispred mjenjačnice jer je vrijeme boravka na kopnu ograničeno', poručio je jutros Kristić, kazavši kako bi uvođenje takve mjere povećalo i prihode i konkurentnost turizma.

Vrdoljak je prokomentirao i stanje u Agrokoru. 'Situacija u Agrokoru predugo se provlači i postala je stvarno teret. Nema konkretnih rješenja i mislim da je došlo vrijeme da se da mir i Upravi i vjerovnicima i kreditorima i dobavljačima da se nađe rješenje i uvjeren sam da će ga naći. Treba ići u onom smjeru koje smo bezbroj puta rekli, a to je da treba dobro paziti i efektima na 150.000 obitelji, dobavljačima i naći rješenje koje nije fokusirano na obitelj Todorić nego puno šire. I ne se služiti jeftinim populizmom', rekao je Vrdoljak.

Upitan treba li se ministar financija Zdravko Marić izuzeti od odlučivanja o Agrokoru odgovorio je da je to nezgodna situacija za Marića, ali i da nije trenutak za jefitni populizam jer to nije pitanje jednog čovjeka nego 150.000 obitelji. 'To mi je prvi fokus', naglasio je.

Komentirao je i cijenu plina. 'Nažalost, ovo se proteglo u jednu trakavicu da više nikome nije jasno, niti meni niti građanima, što se tu uopće događa. Ali svi znamo da postoji nekakav problem. Zadnji su dani za donošenje konačne odluke. Ako ništa drugo, napravite ono što sam ja napravio 2014.  Ja sam tada kao Skupština HEP-a dao pravo Upravi da potpiše ugovore jer sam tada ja stajao iza svojih odluka i odluka Vlade. Zašto oni sada to ne naprave, ne znam. Neodlučni su i to je postala prva karakteristika ove Vlade. Ne donose se odluke nego se samo vrte u krug. Vidite stanje u Agrokoru, plin, INA, HEP, kurikularna reforma... samo se politizira iz dana u dan. Vlada traži izlaz koji je neobičan, a to je ekstra dobit INA- i, a gubitak HEP- u', kazao je Vrdoljak.

To sve jako puno govori i o odnosima između HDZ-a i Mosta, jer je energetika u Mostovim rukama, kazao je Vrdoljak.