RJEŠENJE O PRIHVATLJIVOSTI

Država dala 'zeleno svjetlo' golfu na Srđu

09.04.2013 u 13:00

Bionic
Reading

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode izdalo je Rješenje o prihvatljivosti zahvata 'Sportsko-rekreacijskog centra s golf igralištem Srđ' za okoliš i ekološku mrežu uz primjenu mjera zaštite okoliša i mjera ublažavanja utjecaja na ciljeve očuvanja ekološke mreže te uz program praćenja stanja okoliša i ekološke mreže, priopćeno je danas iz Ministarstva

'Na sjednici 6. ožujka 2013. Povjerenstvo u postupku procjene utjecaja na okoliš SRC s golf igralištem Srđ jednoglasno je donijelo pozitivno mišljenje o prihvatljivosti zahvata za okoliš uz predviđene mjere zaštite i program praćenja. U skladu s preporukom Povjerenstva, Ministarstvo je 3. travnja 2013. izdalo Rješenje o prihvatljivosti zahvata 'Sportsko-rekreacijskog centra s golf igralištem Srđ' za okoliš i ekološku mrežu uz primjenu mjera zaštite okoliša i mjera ublažavanja utjecaja na ciljeve očuvanja ekološke mreže te uz program praćenja stanja okoliša i ekološke mreže', stoji u priopćenju Ministarstva.

Prema rješenju, nositelj zahvata, tvrtka Razvoj golf dužna je osigurati provedbu mjera zaštite okoliša i mjera ublažavanja utjecaja na ciljeve očuvanja ekološke mreže, a rezultate praćenja stanja okoliša dužna je dostavljati Agenciji za zaštitu okoliš.