POŽAR U SLAVONSKOM BRODU

Drama u Hebrangovoj

28.12.2009 u 14:00

Bionic
Reading

Umjesto treperenja lampica na božićnoj jelki i plamena blagdanskih svijeća, 42-godišnjem Brođaninu vlastiti je automobil priredio pravi 'vatromet'

Jutro nakon Božića, dok su gotovo svi u slavonskobrodskom naselju Andrije Hebranga još spavali, na parkiralištu je iznenada planula parkirana Opel Astra.

Požar su oko 6.30 sati zamijetili stanari jedne od zgrada koji su odmah pozvali vatrogasce i policiju te su se, ne čekajući njihov dolazak, prihvatili posla i oboružani protupožarnim aparatima krenuli u borbu s vatrom koja je sukljala iz automobila.

Unatoč trudu stanara, požar, u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba, uspjeli su ugasiti tek pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod. Nakon očevida, koji je obavljen uz nazočnost inspektora zaštite od požara, odbačena je mogućnost da je požar na automobilu podmetnut te je utvrđeno da je do njega došlo zbog kvara na električnim instalacijama u predjelu motora.

Budući da je vatra ugašena na vrijeme, izgorio je samo dio automobila u kojem je smješten motor, a šteta se procjenjuje na oko 5.000 kuna.