sukob na viškovu

Arsić tvrdi da mu je loše i da je iskaz dao u svom stanu, čeka se odluka o Škalamerinom pritvoru

28.08.2019 u 09:57

Bionic
Reading

Dobrivoje Arsić i njegova supruga nisu se pojavili na Općinskom državnom odvjetništvu gdje su danas u devet sati trebali svjedočiti o sukobu zbog parkirnog mjesta u Viškovu. Arsić za Dnevnik.hr tvrdi da je nešto prije 11 sati u svom stanu dao iskaz

Jučer je ispitivanjem svjedoka nastavljena istraga o sukobu oko parkirnoga mjesta u Viškovu kod Rijeke. Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci ispitalo je pet svjedoka napada, dok su jutros trebali biti ispitani Dobrivoje Arsić i supruga.

Iako se zbog njihova neodazivanja postavilo pitanje pada li u vodu puštanje na slobodu osumnjičenog Matka Škalamere, čini se da je Odvjetništvo tome uspjelo doskočiti.

Izjava Arsena Stipinovića, odvjetnika Matka Škalamere Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic

'Upravo sam dao iskaz, tu kod sebe u stanu, bile su dvije žene i rekao sam im što se dogodilo. Iskaz je dala i moja supruga', tvrdi za Dnevnik.hr Dobrivoje Arsić.

Objasnio je da su ga pozvali jučer da da iskaz, ali da im je rekao da ne može doći. 'Jako mi je loše od svega što se dogodilo', rekao je povratnik koji tvrdi da je napadnut na nacionalnoj osnovi. Ponavlja da je žrtva napada, a za svjedoke koji tvrde drukčije kaže da su - lažni svjedoci.

Što je na snimci?

Telegram je neslužbeno doznao detalje ove snimke incidenta u Viškovu. Na njoj je vidljivo da se Škalamera posvađao s Arsićem koji je svojim kombijem blokirao njegov automobil.

Međutim, na snimci se ne čuju psovke. Video su snimili susjedi kojima je pažnju privukla galama s parkinga. Istovremeno, na snimci se navodno može čuti Arsićevu suprugu kako viče na njega i moli ga da ukloni kombi kako bi Škalamera, kojem su u automobilu bili supruga i dijete, mogao izaći s parkinga.

Jedan dio snimke je u mraku pa se na njoj ne vide navodni udarci koje je Škalamera zadao Arsiću. No, u nastavku videa vidljivo je kako Arsić nakon navodnih udaraca sjeda u kombi u kojem zatim provod najmanje dvije minute, dok Škalamera mirno stoji sa strane.

Pred kraj snimke vidljivo je i da Arsićeva supruga prilazi Škalimeri, daje mu ruku i ispričava mu se što zbog vozila njezina supruga nije mogao izaći s parkinga.

'Sve se ovo otelo kontroli. Nikad nisam želio da dođe do ovog. Sve se to fino moglo riješiti u dva dana, ali sad smo tu gdje jesmo, rekao je Arsić za 24sata.

'Uglavnom, ja sam njima rekao da čovjeka puste, ipak je on otac jednog divnog djeteta. Dalje ćemo vidjeti', rekao je Arsić dok se u pozadini čula njegova žena koja je dobacila 'Bog mu dao sreće'.

Državno odvjetništvo ne daje nikakve informacije, a Škalamerin odvjetnik Arsen Stipinović rekao je da je informaciju da je Arsić ispitan dobio od nas i da o tome ne zna ništa. 'Ne znam je li moguće da su ga ispitali kod kuće. Bilo bi teroretski moguće ako je teško bolestan, ali Arsić je zdrav i mobilan', rekao je odvjetnik.

Čeka informacije i nada se da će Škalamera uskoro na slobodu.