teške OZLJEDE

Jedna djevojčica s Paga uspješno operirana, druga trenutno stabilno, oporavlja se i ostalo dvoje djece

01.03.2019 u 10:42

Bionic
Reading

Osmogodišnja djevojčica koju je otac jučer bacio s balkona obiteljske kuće na Pagu uspješno je operirana u zadarskoj bolnici

Media servis javlja da su joj sanirane ozljede te da se nalazi u jedinici intenzivnog liječenja.

'Osmogodišnja djevojčica koja ima nagnječenje glave, prsa i tijela jutros je operirana na maksilofacijalnoj kirurgiji i stabilno je. Trenutačno je u Jedinici intenzivnog liječenja i nadamo se da će sutra biti vraćena na odjel. Djevojčici su operirane kosti lica, a ostalo dvoje djece smješteno je na Odjelu dječje kirurgije', rekao je za Hinu zamjenik ravnatelja zadarske bolnice, dr. Edi Karuc iz Opće bolnice Zadar.

Majka je uz socijalnu radnicu u bolnici, rekao je i dodao da se nada će djeca uskoro biti otpuštena na kućno liječenje.

Najteže ozlijeđeno dijete, sedmogodišnja djevojčica sinoć je prevezena u KBC Zagreb. Ima brojne ozljede glave i prsnog koša i na mehaničkoj je ventilaciji. Njeno stanje jutros je stabilno, doznaje se u petak u bolnici.

'Ona je i dalje na aparatima za disanje i u teškom stanju, ali smo zadovoljni jer u protekla 24 sata nije došlo do pogoršanja', rekao je za Hinu voditelj Odjela za pedijatrijsku intenzivnu medicinu, dr. Milivoj Novak.

Kako se doznaje, nešto prije podneva u KBC-u Zagreb održat će se konferencija za novinare, na kojoj će biti govora o daljnjem liječenju djevojčice.

Podsjetimo, djevojčicu, dvije sestre i brata u dobi od tri do osam godina s prvog kata kuće na Pagu bacio je otac nakon što ih je izvukao iz kreveta.

  • +2
Otac bacio svoje četvero male djece s prvog kata kuće u Pagu Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin

Što je potaklo oca na monstruozan čin, o kojem izvještavaju i najveći svjetski mediji, nije poznato. Poznato je tek da se sam prijavio policiji te da ga je jutros saslušao državni odvjetnik, pred kojim se u prisutnošću branitelja po službenoj dužnosti branio šutnjom.

Tijekom prijepodneva bit će doveden pred suca istrage koji će odlučivati o istražnom zatvoru. Tereti ga se za četverostruki pokušaj teškog ubojstva, za što je predviđena zatvorska kazna od 15 do 40 godina.