ŠAHTAR PRED VRATIMA

Dinamo ponudio pomoć Hajduku u čišćenju Poljuda

07.02.2012 u 09:08

Bionic
Reading

Na Poljudu, kao uostalom i u cijelom Splitu, muku muče sa snijegom i ledom i čini se da je upitnim postalo odigravanje prijateljske utakmice sa Šahtarom 11. veljače

Ukoliko avion s nogometašima Šahtara uopće uspije sletjeti na Resnik ili neki od okolnih zračnih luka, pitanje je hoće li Hajduk uspjeti pripremiti travnjak za odigravanje utakmice s ukrajinskim velikanom. Snijeg, bura i niske temperature gotovo su paralizirali Split, pa je očito slična situacija is Poljudom.

Stoga je Dinamo ponudio pomoć Hajduku s pripremom i čišćenjem travnjaka. Kako piše Večernji list, direktor maksimirskog stadiona Miljenko Sakoman, ponuda je poslana na adresu čelnika 'bijelih', no zasad, barem službene potvrde o reakciji na lijepu gestu - nema.

'Istina je, ponudili smo i strojeve i ljude, mislim da je to red, a osobno znam da bi i Velimir Strinić, koji skrbi o Poljudu, jednako tako pomogao i meni. Razumljivo je da u Splitu nemaju strojeve kojima mogu očistiti snijeg kad ga tamo dosad nije bilo, a ni njihovi ljudi nemaju iskustva koliko imamo mi', kazao je Sakoman.

Već danas ili sutra bit će savršeno jasno hoće li utakmice sa Šahtarom uopće biti, pa o meteo izvještaju ovisi i odluka poljudskih čelnika o prihvaćanju pomoći Dinama.