opet sukob

Đikić objavio: 'Vili Beroš i Gordan Lauc iznose neistine o sastanku Znanstvenog savjeta Vlade RH!'

20.10.2021 u 16:39

Bionic
Reading

Znanstvenik Ivan Đikić komentirao je na Twitteru izjave Gordana Lauca, člana Vladinog znanstvenog savjeta, a napao je i ministra Vilija Beroša

“Vili Beroš i Gordan Lauc iznose neistine o sastanku Znanstvenog savjeta Vlade RH. No ni te manipulacije neće dugo trajati. Andrej Plenković je bio prisutan i dobro zna što su mu poručili stručni članovi Znanstvenog savjeta o trenutačnoj situaciji i njegovoj odgovornosti”, napisao je Ivan Đikić na Twitteru.

Zatim je dodao kako će premijer Plenković raspustiti Znanstveni savjet ili će ga većina stručnjaka napustiti ili će iz njega otpustiti Lauca.

Podsjetimo, Lauc je u komentaru na Facebooku napisao sljedeće: “To da su cjepiva loša zaštita od zaraze je jučer bio gotovo pa konsenzus Znanstvenog savjeta. Istina je jedna, samo se ponekad malo sporije probija ako protiv sebe ima pandemijski marketing…”

Na to se oglasio glasnogovornik Vlade Marko Milić ističući da je Znanstveni savjet u potpunosti suglasan o važnosti nastavka cijepljenja.

"Znanstveni savjet u potpunosti je suglasan o važnosti nastavka cijepljenja, jer je to najučinkovitiji i najjednostavniji način da se ljudi zaštite od covid-19, težih oblika bolesti i najbrži put da okončamo pandemiju", ističe Milić. Jučer se na sjednici Znanstvenog savjeta raspravljalo o epidemiološkoj situaciji u četvrtom valu u Hrvatskoj i Europi, rekao je, kao i dinamici cijepljenja te početku korištenja dodatne doze cjepiva za imunokompromitirane osobe.

  • +7
Ivan Đikić Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Na sastanku je, kaže glasnogovornik Vlade, osobito istaknuta važnost cijepljenja 238 tisuća sugrađana starijih od 65 godina, koji to još nisu učinili.

Milić napominje da je zaključke Savjeta na konferenciji za novinare jasno prenio ministar zdravstva Vili Beroš.

"Stajališta Znanstvenog savjeta izlažu se javno i transparentno na konferencijama za medije koje se uvijek održavaju nakon sjednice Savjeta", kazao je.

Pritom podsjeća na jasno stajalište Banskih dvora da objave pojedinih članova Savjeta u medijima i na društvenim mrežama predstavljaju njihov osobni stav, a ne stav cijelog Savjeta ili Vlade.