VRIJEME I PROMET

Promjenjivo sa sunčanim razdobljima, magla na cestama u Gorskom kotaru

22.02.2024 u 07:15

Bionic
Reading

Promjenjivo, ponegdje i pretežno oblačno, a sunčana razdoblja vjerojatnija su na jugu i istoku zemlje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za četvrtak

Povremena kiša očekuje se uglavnom na širem riječkom području te u Gorskom kotaru, češća u drugom dijelu dana.

Razmjerno vjetrovito, na kopnu uz umjeren i jak jugozapadnjak, lokalno na udare olujan, na Jadranu jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 17 Celzijevih stupnjeva.

Magla mjestimice na cestama u Gorskom kotaru

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog radova na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići zatvoreni su: na čvoru Posedarje izlazni krak iz smjera Dubrovnika (obilazak je preko čvora Zadar centar); na čvoru Gospić izlazni krak iz smjera Dubrovnika i ulazni krak u smjeru Zagreba (obilazak iz smjera Dubrovnika prema Gospiću je preko čvora Sveti Rok, a iz Gospića prema Zagrebu preko čvora Perušić).

U pomorskom prometu nema poteškoća.Na graničnom prijelazu sa Srbijom Bajakovo (Batrovci) teretna vozila čekaju 2 sata na izlazu, a na GP Tovarnik (Šid) teretna vozila čekaju 6 sati na ulazu i 4 sata na izlazu.