REAGIRANJE IZ HSP-A

'Daniel Srb je i dalje predsjednik HSP-a'

11.01.2014 u 19:47

Bionic
Reading

HSP reagirao je na članak pod naslovom 'I dalje nejasno tko je predsjednik HSP-a', koji je objavljen 10. siječnja 2014. HSP u demantiju upozorava da oprema, odnosno naslov teksta ne odgovara sadržaju. Demantij prenosimo u cjelosti

Na vašem portalu objavljena je vijest s naslovom 'I dalje nejasno tko je predsjednik HSP-a' (potpisan s tportal/Hina). Radi se o izvješću s konferencije za medije Hrvatske stranke prava, održane 10. siječnja 2014. godine u Osijeku.

Razumijemo da je urednička oprema teksta stvar slobodnog izbora odgovorne osobe u tportal.hr, ali ne možemo prihvatiti da naslov nikako ne odgovara sadržaju članka iz kojega se ama baš nigdje ne može isčitati da Daniel Srb nije predsjednik Hrvatske stranke prava, upravo suprotno. Stavljanjem gore navedeneg naslova u zabludu se dovodi čitateljstvo Vašeg portala, naše članstvo i sveukupna hrvatska javnost.

Naime radi se o slijedećem. Ministar uprave poništio je Sabor HSP-a održan u Sisku dana 21. rujna 2013. godine praktički zbog gramatičke pogreške i što se tiče statusa predsjednika HSP-a vratio na stanje od prije Sabora u Sisku. Naravno da se s istim ne slažemo i da ćemo potražiti zaštitu Upravnog suda RH.

Dakle, Daniel Srb je i dalje predsjednik HSP-a.

Koristimo priliku obavijestiti Vas da je danas ponovno sazvan Izvanredni sabor HSP-a kojeg ćemo održati 01. veljače 2014. godine u Sisku.

Također naglašavamo, kako smo na konferenciji za medije rekli da je Ministarstvo Uprave odbilo zahtjev Đapić-Matkovićeve skupine i njihovog zahtjeva da se njihov sastanak u Osijeku registrira kao 'Sabor HSP-a'.