obiteljsko nasilje

Danas rasprava o propustima ravnateljice zadarskog Centra oko tragedije na Pagu

04.03.2019 u 07:17

Bionic
Reading

U deset sati ujutro sastaje se Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb u Zadru kako bi raspravili propuste u radu ravnateljice Vesne Burčul zbog slučaja bacanja djece s prvog kata na Pagu i zatražili njeno očitovanje

Predsjednica Upravnog vijeća, Marina Dujmović Vuković, kazala je da je ministrica Nada Murganić sazvala njegovu sjednicu kako bi se raspravilo o potezima ravnateljice zadarskog Centra za socijalnu skrb, prenosi N1.

Priveden otac s Paga Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

'Sukladno prijedlogu ministrice Murganić, sazvana je sjednica Upravnog vijeća za ponedjeljak, 4. ožujka 2019. godine u 10 sati. Očekujemo da ćemo do tada dobiti izvješće o provedenim nadzorima. Članovi Upravnog vijeće će pregledati izvješća te će, ako budu spremni, o tome odmah i raspraviti. Sukladno odredbi čl. 136. Zakona o socijalnoj skrbi, nakon raspravljenih izvješća, Upravno vijeće će zatražiti od ravnateljice pisano izjašnjenje', rekla je u svom odgovoru Dujmović Vuković.

Podsjetimo, ministrica obitelji Nada Murganić izvijestila je o preliminarnim rezultatima izvida u Centru za socijalnu skrb Zadar koji je bio nadležan za stradalu djecu s Paga.

'Na prvim preliminirarnim izvidima od strane upravnog nadzora uočeni su teški propusti u radu ravnateljice Centra za socijalnu skrb Zadar i u skladu sa završetkom inspekcijskog nalaza, zajedno s tim izvješćem koje ćemo poslati upravnom vijeću Centra, ćemo zahtijevati i da se preispita u potpunosti njezina odgovornost. Upravno vijeće će biti sazvano u ponedjeljak', rekla je ministrica, dodavši da će predložiti smjenu ravnateljice.