promjena vremena

Danas još sunčano i vruće, a već popodne mjestimice pljuskovi i grmljavina

30.06.2023 u 08:43

Bionic
Reading

Bit će pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće. U drugom dijelu dana sa zapada postupan porast naoblake, a navečer na sjevernom Jadranu ponegdje pljuskovi i grmljavina. Zatim će se proširiti na Dalmaciju i gorje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za petak

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, u Slavoniji i Baranji i jugoistočni, a na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 26 i 31 stupnjeva Celzijusovih.

U subotu malo manje toplo te promjenljivo oblačno s povremenom kišom, a lokalno se očekuju i pljuskovi praćeni grmljavinom koji mogu biti izraženiji. Od nedjelje sunčanije i opet toplije, u popodnevnim satima mjestimice uz malo kiše ili poneki pljusak. I na moru prekosutra česta kiša koja lokalno može biti i obilnija u Dalmaciji, posebice u prvom dijelu dana kada su mogući i mjestimični neverini.

A potkraj ovog i početkom novog tjedna ponovno pretežno sunčano, pri čemu u nedjelju još ponegdje na obali nije isključen pokoji pljusak ili slaba kiša. U subotu može ponegdje biti umjerenog do jakog juga i istočnjaka, u nedjelju pak većinom sjeverozapadni vjetar, prognoza je Krunoslava Mikeca iz DHMZ-a za HRT.

  • +28
Kiša u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek