PERUĆA U SRCU

Dalić objasnila zašto je poludjela na Bulja

15.09.2017 u 14:41

Bionic
Reading

Saborsko aktualno prijepodne obilježio je incident s potpredsjednicom Vlade i ministricom gospodarstva Martina Dalić. Naime, Dalić je iživciralo pitanje Mostovog Mire Bulja upućeno premijeru Andreju Plenkoviću i spominjanje Peruće

Iako je Bulj premijera upitao kada će maknuti četničke spomenike, u pitanju se spomenuo i gradnje termoelektrane Peruća, kojoj se protivi. To je iživciralo potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić, koja se ustala i počela vikati na Bulja.

Novinarima je kasnije pojasnila da je Bulj skrenuo s teme. 'Time je otvorio prostor meni da mu odgovorim. Cetinska krajina je jedno od područja naše zemlje gdje je potrebno vratiti ljude, koji je potrebno razviti, u kojem je potrebno otvoriti investicije, a upravo je to ono protiv čega gospodin Bulj govori. Područje Cetinske krajine je područje koje je za vrijeme komunističke vladavine doživjelo teško raseljavanje, Perućko jezero je umjetno akumulacijsko jezero napravljeno da bi se iselili Hrvati iz najplodnijeg dijela doline Cetine. To su sve stvari koje treba znati', poručila je Dalić.

Odbijanjem investicija i širenjem netočnih informacija neće se postići da se taj kraj razvija i da se ljudi vrate, kazala je Dalić. 'Sabor je mjesto gdje je potrebno reći dosta manipulaciji činjenica i širenju informacija koje nisu točne', rekla je Dalić.

'Nismo ovdje da igramo samo svoje uloge nego smo ovdje jer nam je stalo do posla koji radimo', zaključila je.

Na incident se na pitanje novinara osvrnuo i premijer Plenković. 'Pa dobro, potpredsjednica je malo temperamentnija, reagirala je jer očito ima neku obiteljsku povijest koja je vezana za djedovinu koja je sad pod Perućkim jezerom. možda je reagirala malo angažiranije, ali to je sve parlamentarizam. Sve skupa je to dio demokracije i dijaloga koji vodimo. Javnost će vidjeti tko je i na koji način iznosio argumete', rekao je Plenković.

  • +14
Aktualnim prijepodnevom počelo jesensko zasjedanje Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL