HVALE VRIJEDNA AKCIJA

Dajte im da vam operu stakla na automobilu

14.08.2013 u 11:20

Bionic
Reading

Dvadesetak mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi, pranjem vjetrobranskih stakala na Ininim benzinskim postajama na području grada Zagreba i Zagrebačke županije, tijekom kolovoza zarađuju svoj prvi džeparac! Njihovo zapošljavanje potiče Otvorena medijska grupacija u okviru uspješnog projekta 'Iz doma na svoje!'

'To je projekt koji se već provodi tri godine i usmjeren je na zapošljavanje mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi', istaknula je Kristina Ferenac iz Otvorene medijske grupacije, koja otkriva i kakvi su prvi rezultati.

'Za sada su rezultati odlični. Zadovoljni smo i s ovom akcijom, no i s prijašnjima, kroz koje je zaposleno 40-ak mladih ljudi u raznim hrvatskim kompanijama i za stalno. Ovo je privremeno, no nadamo se kroz buduće aktivnosti i ove mlade i druge zaposliti i na drugim pozicijama', kaže Ferenac.

Plan je da iz godine u godinu bude sve zaposleno više mladih.'Mi ćemo raditi na tome i kako se do sada pokazalo, zaista je dobro, prepoznali su poslodavci i institucije. Mi ćemo dati sve od sebe da, u suradnji sa svima oni koji mogu utjecati i koji mogu pomoći, zaposlimo što više mladih ljudi', ističe Ferenac.

Stoga pripremite koju kunu za vrijedne mlade ljude, koji će Vam oprati stakla na automobilu. 'Mi ih isto pozivamo, zbilja ćemo im pomoći da si zarade i za džeparac i za početak nove školske godine, a nekima i za početak samostalnog života', poručuje Ferenac.