udar kod naplatnih kućica

Cure detalji o vozaču koji je uzrokovao nezapamćenu nesreću: Prije dva dana vratio se s liječenja?

13.07.2019 u 19:34

Bionic
Reading

Rajko Horvat, bivši šef Odjela prometne policije, a danas voditelja Katedre za tehniku cestovnog prometa kazao je kako teška nesreća na naplatnim kućicama u kojoj se počinitelj sa 150 km/h zaletio u vozila koja su stajala, 'nije klasična nesreća te da ovakav slučaj nije zabilježen, a ako je, onda rijetko'. U međuvremenu cure detalji o počinitelju. 35-godišnjak iz Čakovca navodno je dva dana prije nesreće pušten iz bolnice gdje je završio zbog ovisnosti o drogama

'Što je pošlo po zlu? Vozač je možda doživio mentalnu blokadu. Ona se može dogoditi jer je bio umoran ili je primao informaciju zbog koje nije primio informacije vani', kazao je Horvat za RTL Danas.

'Ako je telefonirao, moguće je da je tada primao informaciju koja je blokirala sve ono što se događa oko njega', dodao je.

Osobe iz krugova bliskih njemu tvrde kako se dva dana prije vratio s liječenja, a jedan je vozač njegovu obijesnu vožnju tik prije nesreće snimio i mobitelom.

U Čakovcu, odakle je počinitelj, tvrde - u utorak je stigao s liječenja na Rabu gdje je bio zbog ovisnosti o drogi GHB, popularno zvanoj i droga za silovanje.

Jutarnji list javlja kako je u nesreći najteže stradao Daniel Dobrenov (38), bivši teniski trener Petre Martić, koji se i dalje nalazi u induciranoj komi u zagrebačkom KBC-u Rebro. Njegov sedmogodišnji sin ima prijelome nogu, a supruga Ana je također u teškom stanju.

'Iz Australije, gdje žive dugi niz godina, doputovali su u Budimpeštu kod rođaka. Tamo su se zadržali par dana i krenuli na put, na ljetovanje na Dugi otok, odakle je Ana rodom. Usputna stanica im je bila Zagreb', reko je prijatelj obitelji.

'Sam dolazak pred naplatne kućice dokazuje da on perciptivno nije bio uopće urednog stanja svijesti, da osoba uopće nije vidjela realitet, moram zakočiti jer su ispred mene naplatne kućice. Dakle, osoba je bila pomućena stanja svijesti gotovo sigurno', ističe Slavko Sakoman, stručnjak za liječenje ovisnika.

  • +16
Sudar kod naplatnih kućica Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Iz bolnice nisu željeli ni potvrditi ni negirati navode da se vozač liječio kod njih zbog Zakona o zaštiti podataka i povjerljivog odnosa liječnik-pacijent.

Obitelj koja je teško stradala u automobilu mađarskih registracija koji je bio prvi na udaru pomahnitalog vozača iz Čakovca i koji je razbijen do neprepoznatljivosti, dobro se oporavlja i izvan su životne opasnosti.