'policijsko-pravosudni vakuum'

Vozač koji se BMW-om zabio u vozila na naplatnim kućicama pušten na slobodu

13.07.2019 u 14:51

Bionic
Reading

Vozač BMW-a Ozren M. (35), koji je u četvrtak na naplatnim kućicama Sveta Helena napravio kaos zabivši se u vozila ispred sebe, i kojom prilikom je teško ozlijeđena tročlana obitelj iz mađarskog auta, napustio je policijsku postaju u vlastitom aranžmanu.

Kako doznaje Jutarnji list iz PU zagrebačke, 35-godišnjak se više ne nalazi u policijskim prostorijama, ali kriminalističko istraživanje vezano za prometnu nesreću i dalje traje kako bi se protiv vozača, čija je vožnja uznemirila javnost, podnijela adekvatna kaznena prijava.

Prema neslužbenim informacijama, čekaju se rezultati krvi i urina koji su mu izuzeti u bolnici odmah nakon nesreće kako bi se utvrdilo je li u tijelu imao nedozvoljenih supstanci. Inače, alkotest je pokazao 0,0. Također, čekaju se izvješća teleoperatera o eventualnom telefoniraju vozača u vrijeme prije nesreće kao i izvješće o vozačevu zdravstvenom stanju do same nesreće te vještačenje dijelova vozila koji su eventualno 'kumovali' tragediji.

  • +16
Sudar kod naplatnih kućica Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Dakle, vozač BMW-a je trenutno kod kuće, ali u jednom tzv. policijsko-pravosudnom "vakuumu" jer se čeka konačno podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu u kojoj će, između ostaloga, biti naznačeno je li osim nepropisne brzine kretanja bilo još drugih okolnosti. Kad se kompletira prijava dvije su opcije: može biti prijavljen redovnim putem ili, pak, predan pritvorskom nadzorniku nakon čega njegovo pritvaranje ovisi o prijedlogu državnog odvjetništva za pritvorom koje može, ali i ne mora, uvažiti sudac istrage Županijskog suda.

Prometna nesreća kod naplatnih kućica Izvor: Društvene mreže / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL