SASTANAK SA SINDIKATIMA

Ćorić nije želio otkriti hoće li biti povećanja osnovice plaće

24.11.2016 u 12:41

Bionic
Reading

Ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić najavio je da će se u četvrtak sastati s predstavnicima sindikata javnih službi, potpisnicima sporazuma o osnovici za plaće, te dodao kako očekuje konstruktivan razgovoru u kojem će iznijeti neke prijedloge, te da će socijalni partneri zajedno riješiti problem

Radi se o razgovoru o mogućnosti realizacije sporazuma o povećanju osnovice za plaće za šest posto u javnim i državnim službama slijedom ostvarenog gospodarskog rasta većeg od dva posto u dva uzastopna tromjesječja.

U medijima su objavljene neslužbene informacije da će sindikatima biti ponuđena postupna isplata povećane osnovice od početka iduće godine, odnosno godišnji rast od 1,5 posto do kraja mandata ove Vlade, što bi navodno i nekim sindikalnim predstavnicima bilo prihvatljivo.

Na novinarski upit hoće li njegov prijedlog biti povećanje osnovice od 1,5 posto, Ćorić je rekao kako bi prije svega o tome želio razgovarati sa sindikatima, nakon čega će oni medije upoznati sa svim elementima.

Vladin pregovarački tim vodi ministar Ćorić, a na današnjem bi se sastanku, prema najavama iz sindiklanih redova, trebao definirati iznos duga prema zaposlenima u javnim službama.