reagiranje

'CitizenGO nije tražio da se zabrani iznajmljivanje apartmana gay osobama'

  • Autor: tportal
  • Zadnja izmjena 19.09.2018 11:05
  • Objavljeno 19.09.2018 u 11:05
Ilustrativna fotografija / Zagreb Gay Pride

Ilustrativna fotografija / Zagreb Gay Pride

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Na članak 'Bivša obiteljašica bori se za zabranu iznajmljivanja apartmana gay osobama; peticiju dosad potpisalo 5.000 osoba', objavljen na tportalu 16. kolovoza, reagirali su iz zaklade CitizenGO

'Netočna je i neistinita tvrdnja, da je CitizenGO web-peticijom “Jednaki uvjeti svim oglašivačima” tražio da se gay osobama ili bilo kome drugome zabrani iznajmljivanje apartmana. Navedena je peticija bila upućena privatnoj kompaniji Booking.com i od nje se tražilo objašnjenje zašto s jedne stane smatra dopuštenim i nediskriminatornim oglašavanje tipa “Gay only smještaj” ili “smještaj koji ne prima djecu”, a slučaj iznajmljivača iz Zadra smatra diskriminatorskim. Booking.com – unatoč traženju preko 6.000 građana - do danas nije dao nikakvo objašnjenje. Dakle, navedenom peticijom tražili su se isti uvjeti za sve iznajmljivače – a ne zabrane kako to konstruira Vaš novinar.

Nadalje, peticije kreirane na stranici CitizenGO nisu vlasništvu zaklade, već udruga ili pojedinaca, koje su ih kreirale.

Napominjem, da Vaš novinar niti u jednom trenutku nije kontaktirao CitizenGO, a njegove neistine nekritički su prenijeli mnogi hrvatski mediji, pa i neki u inozemstvu. Time je mojoj stranci nanesena značajna šteta na ugledu i časti, a ujedno su osramoćeni i etiketirani kao fundamentalist svi oni hrvatski građani, koji su potpisnici peticije.', stoji u reagiranju na članak 'Bivša obiteljašica bori se za zabranu iznajmljivanja apartmana gay osobama; peticiju dosad potpisalo 5.000 osoba' koje potpisuje odvjetnica Andrea Kožar, opunomoćena za zastupanje zaklade CitizenGO.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!