Protiv istanbulske, frljića...

Bivša obiteljašica bori se za zabranu iznajmljivanja apartmana gay osobama; peticiju dosad potpisalo 5.000 osoba

16.08.2018 u 12:38

Bionic
Reading

Krajem prošle godine predstavnici druge građana U ime obitelji otvorili su hajku na Facebook, a sada se na udaru našao i Booking.com. Nekadašnja članica spomenute udruge Ana Marija Marković pokrenula je peticiju kojom želi izboriti pravo na zabranu iznajmljivanja apartmana gay osobama

Nakon što je prošle godine održana hajka na Facebook, zbog kojeg su predstavnici udruge građana U ime obitelji radi pogrešne interpretacije ‘povijesno - pravnih činjenica’ Republike Hrvatske u Domovinskom ratu tražili zaštitu i od Vlade RH, nastavlja se hajka na svjetske online servise.

Sada se na udaru našao Booking.com, koji je zbog diskriminirajućeg ponašanja iznajmljivača u Zadru raskinuo suradnju s njim. ‘Ne toleriramo niti jedan oblik diskriminacije: prekidamo suradnju s tim iznajmljivačem!’, naveli su tada iz Booking.coma.

Ana Marija Marković, nekadašnja suradnica udruge U ime obitelji, pokrenula je online peticiju na platformi CitizenGO naziva ‘Vratite Identity na Booking.com’. U trenutku pisanja teksta peticiju je potpisalo gotovo 5.000 osoba, no kako donosi Jutarnji, nije poznato jesu li svi potpisi autentični.

Da podsjetimo, načela platforme CitizenGO utemeljena su na kršćanskim vrijednostima, a na prvome mjestu navodi se ‘pravo na život od trenutka začeća do njegova prirodnog kraja’.

  • +36
XV. Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji pod sloganom Još Hrvatska ni' propala Izvor: Pixsell / Autor: Boris Šćitar

Za što se zalažu može se vidjeti iz dosadašnjih peticija na platformi CitizenGO: Stop Istanbulskoj konvenciji, Ne želimo predstavljanje LGTB slikovnice u sisačkoj knjižnici, Ne Frljićevom širenju mržnje javnim novcem.

Ova ekipa sada zahtijeva pravo da iznajmljivači u turizmu u svojim objektima mogu zabraniti ljetovanje gay osobama.

Na ovaj članak reagirali su iz zaklade CititzenGO, a njihovo reagiranje možete pročitati na ovom linku.