PROPUSTI U RADU

Četiri otkaza u Centru za socijalnu skrb Slav. Brod

Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod

Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Četiri su radnice Centra za socijalnu skrb Slavonski Brod dobile izvanredni otkaz zbog propusta u radu. Inspekcija Ministarstva socijalne politike i mladih utvrdila je više nepravilnosti u radu Centra. Prije svega, u prosincu prošle godine u javnost je izašao slučaj u kojem je umrla beba stara tri mjeseca, a policija je u stanu u kojem je obitelj živjela našla 2,5-godišnju zlostavljanu i pothranjenu djevojčicu

Nakon provedenog postupka utvrđivanja odgovornosti radnika, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Slavonski Brod utvrdila je odgovornost i propuste u postupanju u predmetima vezanim za slučajeve zanemarivanja i zlostavljanja u slavonskobrodskim obiteljima koje su bile predmet upravnog nadzora Ministarstva socijalne politike i mladih. Slijedom toga, a sukladno odredbama Zakona o radu, izvanredno je otkazala ugovor o radu za četiri radnice Centra.

Naime, dana 17. siječnja 2013.g. Centar za socijalnu skrb Slav. Brod zaprimio je Izvješće inspekcije Ministarstva socijalne politike i mladih o provedenom Upravnom nadzoru u Centru za socijalnu skrb Slav. Brod s prijedlogom mjera i rokova za otklanjanje utvrđenih propusta.

Slijedom toga utvrđena je odgovornost pojedinih stručnih radnika sukladno članku 229. stavak 6. Zakona o socijalnoj skrbi.

'Nakon provedenog postupka, sukladno čl. 111 Zakona o radu, s obzirom da su za četiri radnice utvrđeni teški propusti u radu počinjeni prema djeci, izvanredno im je otkazan ugovor o radu', stoji u priopćenju Centra za socijalnu skrb Slavonski Brod.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi