PROPUSTI U RADU

Četiri otkaza u Centru za socijalnu skrb Slav. Brod

01.02.2013 u 17:16

Bionic
Reading

Četiri su radnice Centra za socijalnu skrb Slavonski Brod dobile izvanredni otkaz zbog propusta u radu. Inspekcija Ministarstva socijalne politike i mladih utvrdila je više nepravilnosti u radu Centra. Prije svega, u prosincu prošle godine u javnost je izašao slučaj u kojem je umrla beba stara tri mjeseca, a policija je u stanu u kojem je obitelj živjela našla 2,5-godišnju zlostavljanu i pothranjenu djevojčicu

Nakon provedenog postupka utvrđivanja odgovornosti radnika, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Slavonski Brod utvrdila je odgovornost i propuste u postupanju u predmetima vezanim za slučajeve zanemarivanja i zlostavljanja u slavonskobrodskim obiteljima koje su bile predmet upravnog nadzora Ministarstva socijalne politike i mladih. Slijedom toga, a sukladno odredbama Zakona o radu, izvanredno je otkazala ugovor o radu za četiri radnice Centra.

Naime, dana 17. siječnja 2013.g. Centar za socijalnu skrb Slav. Brod zaprimio je Izvješće inspekcije Ministarstva socijalne politike i mladih o provedenom Upravnom nadzoru u Centru za socijalnu skrb Slav. Brod s prijedlogom mjera i rokova za otklanjanje utvrđenih propusta.

Slijedom toga utvrđena je odgovornost pojedinih stručnih radnika sukladno članku 229. stavak 6. Zakona o socijalnoj skrbi.

'Nakon provedenog postupka, sukladno čl. 111 Zakona o radu, s obzirom da su za četiri radnice utvrđeni teški propusti u radu počinjeni prema djeci, izvanredno im je otkazan ugovor o radu', stoji u priopćenju Centra za socijalnu skrb Slavonski Brod.