OSTAJE LI MARKOVIĆ?

Četiri moguća scenarija HNS-ovog cirkusa

21.12.2011 u 08:44

Bionic
Reading

Danas je u 10 sati sjednica IO HNS-a, dva sata kasnije je na rasporedu Skupština nogometnog saveza, a za 14 sati je sazvana novinska konferencija

Nikada se ne zna što se može dogoditi, jer su nas čelnici hrvatskog nogometa već navikli na svakojake cirkuse, ali prema izjavama od proteklih dana jasno je kako Vlatko Marković neće otići svojevoljno. A teško da ga se drugačije može i maknuti s predsjedničkog mjesta.

Ovo su četiri moguća epiloga nakon današnje skupštine HNS-a.

1. Ne glasovanje o povjerenju predsjedniku
To je najizgledniji scenarij za današnju skupštinu, budući da Markovićevi oporbenjaci nemaju dovoljan broj ruku za izglasavanje nepovjerenja Markoviću. U tom slučaju vladajuća vrhuška može mirno spavati barem do lipnja, sigurna da je nogometne institucije neće dirati.

2. Iščekivanje pravorijeka novoga ministra uprave
Budući ministar uprave Arsen Bauk najveća je uzdanica Markovićevih suparnika. Od njega se očekuje da poništi skupštinu od 17. prosinca 2010. godine, na kojoj je Štimac poražen u utrci za predsjednika. To bi bio početak Markovićeva kraja na čelu HNS-a.

3. Izglasavanje nepovjerenja Vlatku već danas
Neki možda vjeruju i u to čudo, da se odjednom dojučer lojalni Markovićevi skupštinari, potaknuti Širićevim uhićenjem, okrenu protiv šefa Kuće nogometa. Za to je potrebno 27 glasova. U tom slučaju, u roku od 30 dana trebala bi se sazvati izvanredna skupština. I nastupio bi Dario Šimić.

4. Izglasavanje povjerenja Markoviću
I to je moguće – da se Vlatko, ohrabren potporom delegata, još jednom otme Mamićevoj kontroli te tresne 'j..e mi se za vas, ostajem barem do 2014.'! To bi bilo u duhu one 'bit ću predsjednik dokle god hoću!' i kompromitiralo izglede legendarnoga centarfora Davora Šukera.