ministar prometa

Butković u Splitu; s čelnicima grada i županije o modernizaciji prometne infrastrukture

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 23.09.2020 19:38
  • Objavljeno 23.09.2020 u 19:38
Oleg Butković

Oleg Butković

Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev / CROPIX

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković razgovarao je u srijedu na sastanku u Splitu s gradskim i županijskim čelnicima o infrastrukturnim prometnim projektima u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a zaključeno je da je većina projekata u završnoj fazi, priopćeno je iz gradske uprave

Na sastanku su, osim gradonačelnika Andre Krstulovića Opare i župana Blaženka Bobana, bili i predstavnici državnih tvrtaka iz područja prometa, koji su ministra izvijestili o trenutačnom stanju vezanom uz pojedine projekte te o rokovima njihove realizacije.

Zaključkom Vlade na sjednici u Splitu 4. svibnja 2018. uvršteni su projekti radi modernizacije prometne infrastrukture na području grada i županije. Riječ je o važnim projektima čija je vrijednost veća od 5,8 milijarda kuna, a koji se najvećim dijelom odnose na cestovno i željezničko povezivanje, podsjećaju iz splitske gradske uprave.

Ministar Butković izrazio je zadovoljstvo nastavkom projektnih aktivnosti unatoč pandemiji koronavirusa koja je pogodila prometni sektor, a gradonačelnik Krstulović Opara je istaknuo kako je realizacija projekata zadovoljavajuća i da ulazi u svoju završnu fazu.

S obzirom na to da je najveći dio projekata vezan uz cestovni sektor, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić detaljno je govorio o stanju vezanom uz provedbu projekata poput obilaznice grada Splita na dionici čvor Mravinci - Karepovac - TTTS, izgradnje deniveliranog raskrižja Širina u Solinu, izgradnje zapadne rampe s Ulice Zbora narodne garde u Poljičku cestu, rekonstrukcije čvorišta Stobreča te interventnog izlaza iz Gradske luke.

Svi ti projekti znatno će utjecati na rješavanje prometne gužve na prilazima Splitu te u samome gradu. Predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić na sastanku je izvijestio o rekonstrukciji željezničkih postaja u Splitu, Solinu i Kaštelima te o statusu projekta podzemne postaje na Trgu Hrvatske bratske zajednice u Splitu.

Također, predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta Boris Huzjan je izvijestio o projektu rekonstrukcije čvora Dugopolja na autocesti A1. Na sastanku je bilo riječi i o strateškom projektu spoja autoceste A1 s izlazom od čvora Vučevice kroz Kozjak do splitske Trajektne luke.

Zaključeno je da je većina tih projekata u završnoj fazi, što je rezultat i redovitih operativnih sastanaka, priopćeno je iz gradske uprave.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!