S KIM U KOALICIJU?

Butković: Vrata nikome nisu zatvorena. Medved: Ne s onima koji vrijeđaju HDZ

04.03.2024 u 19:16

Bionic
Reading

Gost emisije RTL danas bio je ministar mora i prometa Oleg Butković, koji će se na izborima suprotstaviti predsjedniku SDP-a Peđi Grbinu u 8. izbornoj jedinici. U Dnevniku Nove TV pak gostovao je ministar branitelja Tomo Medved, čija ocjena o potencijalnim koalicijskim parnerima HDZ-a nije baš podudarna s Butkovićevom

'Datum raspuštanja ovisi o tome što još treba odraditi Hrvatski sabor. Ne guramo nikakav Lex AP, već Zakon o plinu, zakone koji su važni na građane', rekao je.

Ponovio je Plenkovićevu ocjenu da je HDZ-u svejedno kojeg datuma će biti izbori. 'Stranka je ovom odlukom donijela aktivne pripreme, sad ćemo to operacionalizirati kroz županijske organizacije', rekao je.

Na pitanje hoće li manje od 66 mandata, koliko su osvojili na prošlim izborima, smatrati neuspjehom, rekao je kako HDZ temeljem svega što su napravili u protekle 4 godine misli da 'može biti i bolji od toga'.

Sjednica Predsjedništva HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Nije htio govoriti o tome s kim su moguće kombinacije nakon izbora, rekao je kako prednost imaju sadašnji koalicijski partneri, prije svega manjinci, ali da 'neće nikome zatvarati vrata'. Rekao je da su otvoreni za suradnju sa svima, ali je odbio decidirano odgovoriti jesu li vrata Domovinskom pokretu zatvorena.

O svom mjestu u budućoj vladi rekao je 'Nisam ja bitan. Bitno je da građani žive bolje'.

Gostujući pak u Dnevniku Nove TV, ministar obrane i nositelj HDZ-ove liste u 7. izbornoj jedinici Tomo Medved rekao je kako su nekima vrata ipak zatvorena.

"U pogledu lista i koalicije, u pojedinim županijama imat ćemo na listama naše pouzdane partnere s kojima smo i do sada surađivali. Na listama će biti ljudi koji su cijelo ovo vrijeme bili s HDZ-om u svim zahtjevnim i složenim procesima s kojima smo se suočavali. Oni koji vrijeđaju HDZ zasigurno neće biti ti s kojima ćemo razgovarati", rekao je Medved i tako odgovorio na pitanje novinarke hoće li biti mjesta za suradnju s Mostom ili Domovinskim pokretom.