reakcija na facebooku

Butković Milanoviću: Tražio si da banke otvore račun tvom rođaku pod sankcijama

06.04.2024 u 17:54

Bionic
Reading

Ministar prometa Oleg Butković reagirao je na svom profilu na Facebooku na izjave predsjednika RH Zorana Milanovića o porukama koje su Butković i bivša državna tajnica Josipa Pleslić (ex Rimac) razmijenjivali

Podsjetimo, Milanović je danas komentirao objavljene poruke između Butkovića i Pleslić.

'Mali je lukav, skrivao se okolo. Neka pazi da mu žena ne pomahnita kad vidi te poruke. Zašto je Željko Sabo proveo godinu dana u zatvoru? Jer je s nekom sumnjivom gospođom razgovarao i iz toga se moglo zaključiti da bi on njoj mogao napraviti uslugu ako bi ona njemu dala ruke u gradskom vijeću. Pa Plenković od toga živi, to je njemu kruh i maslac. Kako je moguće da Željko Sabo ide u zatvor, a da se ništa ne dogodi nakon objave poruke Rimac i Butkovića, upitao je Milanović. To nije prvi put. Stalno to rade i stalno ih se hvata. Sabo ide u zatvor, a ovdje imate takvo pogodovanje utjecajem. Ona ga moli da zaposli sina svoje prijateljica u privatnoj firmi koja radi s Butkovićevim ministarstvom. Što mislite, kolike su šanse da ga firma odbije kad ju on nazove?, rekao Milanović i dodao da bi zbog dogovora koje su otkrile poruke Butković i Pleslić trebali završiti u zatvoru. Butkovićevu reakciju donosimo u nastavku.

'MILANOVIĆU, OČITUJ SE!! Vidim da je Zoran Milanović javno pozvao na moje hapšenje zbog navodnog trgovanja utjecajem. E, sad ja tebe Milanoviću javno pozivam da odgovoriš na dva pitanja:

1. Je li trgovanje utjecajem ako predsjednik Republike, u konkretnom slučaju ti Zorane Milanoviću, osobno traži od državnih i privatnih banaka da otvore račun njegovom rođaku koji je pod sankcijama zbog povezanosti s ruskim kapitalom?

2. Što si dobio kao protučinidbu za taj angažman? Podsjećam te da je pomaganje sankcioniranim osobama i kršenje sankcija kazneno djelo. Kako bi ti rekao Zorane Milanoviću, tjerao si lisicu, a istjerao King Konga. Srdačan pozdrav, Oleg

  • +18
Oleg Butković Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj