'neće nam štetiti'

Butković: Kladio bih se na pobjedu HDZ-a u Slavoniji

29.11.2023 u 16:41

Bionic
Reading

Nakon konferencije Novog lista Kvarner 2030., koja se održala danas u Opatiji, potpredsjednik Vlade i ministar prometa Oleg Butković komentirao je situaciju sa svinjskom kugom u Slavoniji. Što se tiče glasača u Slavoniji, kaže da se ne treba bojati za glasače HDZ-a, da će pobijediti na izborima, a upitan bi li se kladio pobjedu HDZ-a u Slavoniji, potvrdno je odgovorio.

Na pitanje bi li situacija u Slavoniji mogla štetiti HDZ-u, Butković je rekao da nema razloga za to. Sve izazove, koje je Vlada imala u osam godina, covid, energetska kriza, afrička svinjska kuga, to su nedaće za koje nije odgovoran nitko u Hrvatskoj, to su svjetske i europske krize i s njima smo se jako dobro nosili, rekao je i naglasio kako tome u prilog govori rast gospodarstva, unatoč krizama.

Naglasio je da se afrička svinjska kuga događa i u u okruženju te moramo poštivati određene mjere, kako bi što prije napustila Hrvatsku, a to ovisi o tome kako ćemo se ponašati, no, smatra, "prosvjedi i manipulacije s ljudima sigurno ne doprinose tome da se toga što prije riješimo."

  • +23
Prosvjed svinjogojaca Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Rekao je da je stagnacija bolesti prisutna, da je Vlada izdvojila oko 30 milijuna eura za obeštećenja svinjogojaca te ako radimo dobar posao, a smatra da radimo, možemo očekivati da bi na pregledu službi Europske komisije, koji će biti 14. ili 15. prosinca, moglo doći do određenih popuštanja mjera. "Moramo biti ozbiljni, ne možemo izbore ili dnevno političke situacije koristiti da bi sami sebi kao državi otežali situaciju", naglasio je.