BURNO U SABORU

Bunjac oprao Glasnovića: Svaki dan isto! Crveni kmeri, streljali bi suce, ne znate šutjeti dok drugi govore

27.09.2017 u 18:07

Bionic
Reading

U Hrvatskom saboru se u srijedu raspravljalo o prijedlogu Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji. Tijekom rasprave zakačili su se Branimir Bunjac iz Živog zida i nervozni Željko Glasnović

Branimir Bunjac je kazao da braniteljima treba dati sva prava, ali samo onima koji to zaslužuju. 

"Velik broj navodnih branitelja nikad nije vidio ni liniju bojišta ni neprijateljskog vojnika niti mu je granata pala na glavu... Imali smo vlada koje su pokušavale instrumentalizirati branitelje za svoje političke ciljeve, a s druge strane su postojale vlade koje se boje branitelja pa im daju veća prava nego je to nužno te se dešava da se dio javnosti okreće protiv ratnih veterana što je jako loše", istaknuo je Bunjac.

Čudi ga i to što danas 506 tisuća ljudi ima prava branitelja. "Kako je to moguće? Branitelj je onaj tko je do 30. lipnja '96. bio u Hrvatskoj vojsci, a rat je trajao do studenog 1995. Koji se rat vodio u lipnju '96", pitao se Bunjac. Javnost sumnja, kaže Bunjac, kako postoje lažni branitelji i invalidi koji su u boljoj kondiciji nego njihovi vršnjaci "ali nema nikakve revizije po tom pitanju što bi bilo dobar iskorak da se napravi", rekao je.

Zamjerio je i zbog otkazivanja Europske noći kazališta zbog insistiranja braniteljske udruge, a njegovo je izlaganje uzrujalo nezavisnog Željka Glasnovića koji mu je poručio kako je urbani rasist.

  • +11
Sva lica Željka Glasnovića Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

"Ja ne znam kako vi možete biti doktor znanosti, a ne znate ništa. Skoro 50 posto branitelja radi na minimalcu. Nemate pravo govoriti o HVO-u jer nemate pojma. Ja ne znam tko ste vi? Da nije bilo žrtve Hrvata u Bosanskoj Posavini, ti danas ne bi sjedio ovdje. Ta tvoja zlonamjeronost, ti si čisti urbani rasist" poručio je Glasnović Bunjcu.

"Ne znam o čemu vi pričate, vi svaki dan pričate isto! Crveni kmeri, skliske banane, strijeljali biste suce, ne znate šutjeti dok drugi govore. S vama se ne može raspravljati jer samo vičete nešto", uzvratio mu je prozvani Bunjac.