'ODAKLE VAM PRAVO?'

Bulj napao Grabar Kitarović i Stiera zbog deblokade Srbije

24.12.2016 u 11:55

Bionic
Reading

Nezadovoljan deblokadom Srbije na putu za Europsku uniju, saborski zastupnik Mosta Miro Bulj pitao je predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović i ministra vanjskih poslova Davora Ivu Stiera tko im je 'dao za pravo da hrvatske branitelje ostave na milost i nemilost čelnicima Srbije, agresorima, četnicima Vučiću i Nikoliću?'. Predsjednici i šefu diplomacije Bulj poručuje da su nadležni i odgovorni za diplomaciju te ih poziva da hitno blokiraju 23. poglavlje u pretpristupnim pregovorima Srbije s EU-om

U poglavlju 23 Srbija je zadržala pravo na univerzalnu jurisdikciju, čime su, kaže Miro Bulj, 'dopustili zločincima i agresorima 90-ih na Republiku Hrvatsku šešeljevcima, četnicima, predsjedniku Vlade RS Vučiću i četničkom vojvodi, predsjedniku Srbije Nikoliću, da im hrvatski branitelji budu lovina na otvorenom lovištu, gdje god i kad im padne na pamet'.

Mostov zastupnik smatra da je ovim ugrožena nacionalna sigurnost hrvatskih državljana, 'branitelja koji su najzaslužniji za stvaranje Republike Hrvatske'.

Blokada poglavlja 26 kao 'dimna zavjesa'

'Pokušaj prikrivanja sramotnog poteza, odobrenja otvaranja Srbiji poglavlja 23 da ostane ispod tepiha, bačena je dimna zavjesa zvana poglavlje 26, kojim je Hrvatska blokirala Srbiju, ali samo na par dana. Danas se s tim prozirnim potezom ruga i sam predsjednik Vlade RS četnik Vučić, istovremeno dok napada i vrijeđa Hrvatsku državu, osloboditeljske VRO operacije u Domovinskom ratu i njene žrtve.

Umjesto da uhitimo i sudimo agresore i četnike koji su pozivali i počinili zločin na području RH, godinama se govore laži o Domovinskom ratu, iskrivljuje se istina o Hrvatskom vojniku, izruguje sa žrtvama Domovinskog rata, baca se blata na postrojbe, oznake postrojbi pod kojim su brojni suborci dali svoj život u pravednom Domovinskom ratu. Morate znati da Hrvatska nije slučajna država, nego krvlju obranjena!' poručio je Bulj na Facebooku.

Podsjetimo, Stier je na izvanrednoj konferenciji za novinare u petak obznanio da je Hrvatska deblokirala Srbiju.