županijski sud u splitu

Branimir Čaleta osuđen na 35 godina zatvora zbog ubojstva trudne djevojke

13.11.2020 u 11:30

Bionic
Reading

Branimir Čaleta (36) osuđen je jutros na 35 godina zatvora zbog teškog ubojstva posebno ranjive osobe, kako je to formulirano u presudi izrečenoj na splitskom Županijskom sudu

Čaleti se sudilo zbog teškog ubojstva u ukrajinskom gradu Dnjepropetrovsku u rujnu 2013. godine, kada je ubio svoju tada godinu dana stariju djevojku Gannu Kitaevu, a tada je bila u osmom mjesecu trudnoće. Iznoseći u utorak svoju obranu, Čaleta je bio poprilično detaljan oko toga kako su se on i Kitaeva upoznali, družili, izlazili te kako je ta ljetna avantura prerasla u veliku ljubav, javlja Slobodna Dalmacija.

Također, Čaleta je, po optužnici, nakon ubojstva trudne djevojke skinuo njezinu odjeću, zamotao tijelo u plahtu i sakrio ga ispod kreveta. Potom je pobjegao, odbacivši i svoju i njezinu krvavu odjeću te njezin mobitel na smetište uz cestu. Krenuo je prema granici, ali ne javnim prijevozom koji je prije koristio jer je znao da je veća kontrola, nego je autostopirao pa ga je Mađarica prevezla u svom vozilu.

Početkom rujna ove godine Čaleta je trebao biti doveden na suđenje na Županijski sud u Splitu, no uspio je pobjeći policiji, a potraga za njim trajala je gotovo cijeli dan.