zaražen koronavirusom

Borisu Johnsonu pogoršalo se stanje, prebačen je na intenzivnu njegu

06.04.2020 u 21:28

Bionic
Reading

Zdravstveno stanje britanskog premijera Borisa Johnsona koji je zaražen koronavirusom u ponedjeljak se pogoršalo i on je prebačen na intenzivnu njegu, objavljeno je iz Downing Streeta

Johnson se od nedjelje navečer nalazi na pretragama u londonskoj bolnici St Thomas' pošto je desetak dana imao simptome covida-19 koji nisu popuštali.

U ponedjeljak popodne stanje mu se pogoršalo pa je prebačen na intenzivnu njegu, objavljeno je iz njegova ureda.

Ministar vanjskih poslova Dominic Raab ranije u ponedjeljak je izjavio da Johnson ostaje u bolnici ali je "vedra duha" i nastavlja voditi vladu.

Njegov glasnogovornik ranije je u ponedjeljak opovrgao pisanje Timea da premijer dobiva terapiju kisikom, ali nije želio odgovoriti na pitanje ima li upalu pluća.

  • +6
Boris Johnson Izvor: EPA / Autor: FACUNDO ARRIZABALAGA / POOL

Ministar vanjskih poslova Raab danas je vodio sjednicu vlade umjesto Johnsona, ali je priznao da s premijerom nije osobno razgovarao od subote.

Britanija nema formalni plan tko mijenja premijera ako nije u stanju obnašati dužnost. No, Downing Street je već najavio da će Johnsona zamijeniti ministar vanjskih poslova Raab ako bude potrebno. On će nastaviti voditi sjednice vlade dok je Johnson u bolnici.

  • +11
Londonska bolnica St Thomas Izvor: Profimedia / Autor: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia