splitu s ljubavlju

Boban i Puljak neće zajednički dijeliti bakalar Splićanima: Ne radi se o bojkotu...

17.11.2023 u 13:49

Bionic
Reading

Splitsko-dalmatinska županija, kojoj je na čelu HDZ-ov Blaženko Boban, povukla se iz organizacije manifestacije 'Splitu s ljubavlju' i stoga na ovogodišnji Badnjak, po prvi put u gotovo dva desetljeća, splitski župan i gradonačelnik neće tradicionalno zajednički dijeliti porcije bakalara građanima

Gradonačelnik Ivica Puljak (Centar) ostat će sam dok će Boban, kako nam je objašnjeno, ove godine 'osmisliti program koji će više biti u božićnom duhu'.

Podjela bakalara na Badnjak prvi put je u Splitu organizirana prije osamnaest godina, a već nakon godinu ili dvije gradskoj vlasti pridružila se i županijska, pa se izrodila tradicija po kojoj su se uoči Božića s građanima družili gradonačelnik i župan, bez obzira na političke opcije kojoj pripadaju. Na prvoj funkciji mijenjali su se Željko Kerum, SDP-ov Ivo Baldasar i HDZ-ov Andro Krstulović Opara, a na drugoj je uvijek bio neki HDZ-ovac.

Čini se da se s Ivicom Puljkom u ovoj stranci ne žele susresti čak ni protokolarno.

'Ne, ne radi se o bojkotu, nego u duhu Božića želimo napraviti drugačiji program jer smatramo da je to primjerenije. Dogovaramo ga s Caritasom i udrugom MoSt i namijenjen je beskućnicima i korisnicima usluge pučke kuhinje', kaže za tportal glasnogovornik Splitsko-dalmatinske županije Davor Pavić.

  • +4
Ivica Puljak Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic

U prethodnim godinama troškovi manifestacije 'Splitu s ljubavlju' ravnomjerno su se dijelili na četiri dijela (Grad Split, Županija te njihove turističke zajednice), a ove godine iz splitskog proračuna pokrit će se i županijski dio.

'U organizaciji i dalje sudjeluje županijska Turistička zajednica, to je dokaz da se ne radi o bojkotu. Uostalom, ovaj program ionako je prerastao u turističku manifestaciju', dodaje Pavić.

Iz splitske gradske uprave za tportal potvrđuju da će se 'Splitu s ljubavlju' i svejedno održati i ovog Badnjaka, te napominju da oni svake godine također imaju poseban program pomoći i darivanja beskućnika i pučke kuhinje.

Ukupna cijena manifestacije iznosi 30,3 tisuće eura, a bit će podijeljeno pet tisuća porcija bakalara.