ZAGREBAČKA BURZA

Blok promet Atlanticom podigao likvidnost

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je u četvrtak svjedočilo dodatnom padu u redovnom dioničkom prometu, ali je blok transakcija Atlanticom ipak podigla likvidnost sa skromnih razina.

Naime redovan promet je iznosio svega 2,6 milijuna kuna, dok je čak 3,7 milijuna kuna došlo u bloku dionicom Atlantic grupe. Indeks CROBEX je upisao četvrti uzastopni dan rasta, te je ojačao 0,1 posto, ali je generalno sentiment na tržištu bio bez jasnog trenda, s obzirom da je uži indeks CROBEX10 istovremeno pao 0,4 posto.

Redovno trgovanje je prošlo bez milijunaša, a najlikvidnija je bila dionica Valamar Riviere, s manje od pola milijuna kuna prometa i s rastom cijene od 0,5 posto. Nešto veće promete još su imale samo dionice Podravke u iznosu od 378 tisuća kuna i povlaštenog Adrisa oko 300 tisuća kuna, te su im dionice pale 0,3 posto i 0,7 posto.

Gubitnik dana je dionica Hotela Zlatni rat s padom od 3,8 posto, a slijedi ju dionica Dalekovoda s minusom od oko 3 posto. S druge strane dionica Jadrana je uzletjela 15,7 posto nakon vijesti kako je kompanija predala obvezujuću ponudu za Club Adriatic, a dobru izvedbu je imao još jedan hotelijer Hoteli Maestral s plusom od 6,6 posto.

Dobitnik dana Jadran +15,70% 14,00

Gubitnik dana Hoteli Zlatni rat -3,77% 102,00

CROBEX +0,10% 1.785,70

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.