ILEGALNIH 185 TISUĆA KUNA

Bivši župani i dožupani na šibenskom sudu

04.02.2010 u 18:17

Bionic
Reading

Na Županijskom sudu u Šibeniku počelo je suđenje bivšim šibensko-kninskim županima Duji Stančiću i Gordanu Baraki te bivšim dožupanima Mihi Mioču i Josipu Odaku optuženima da su od rujna 2001. do veljače 2005. za rad u poglavarstvu protuzakonito primili ukupno 185.000 kuna

U optužnici se navodi kako su se zajedno dogovorili i naložili da im se isplate naknade radi pribavljanja znatne protupravne materijalne koristi iako su znali da svoje dužnosti obavljaju profesionalno. Budući da su za svoj posao primali plaću, po zakonu o lokalnoj i regionalnoj samoupravi nisu imali pravo na naknade. Stančić, Baraka, Mioč i Odak na sudu su pak izjavili kako se ne osjećaju krivim.

Na glavnoj raspravi danas je, među ostalim, svjedočila i županijska pročelnica za financije Milica Bilušić koja je kazala kako je bila svjesna nezakonitosti isplata za naknade, ali je to morala učiniti jer su joj to naredili tadašnji župani.

Njezino svjedočenje branitelji optuženika ocijenili su neistinitim.

Od četvorice optuženika jedino je Odak i danas na visokom političkom položaju. Nakon prošlih lokalnih izbora Odak je postao predsjednik županijske skupštine.