visoki kazneni sud

Potvrđena presuda: Škaro zbog silovanja mora u zatvor na dvije i pol godine

16.04.2024 u 14:29

Bionic
Reading

Visoki kazneni sud potvrdio je presudu zatvora u trajanju od dvije i pol godine Damiru Škari (65), bivšem saborskom zastupniku i boksačkom olimpijcu, zbog silovanja

Žalbe državnog odvjetnika i optuženika su odbijene pa je tako potvrđena prvostupanjska presuda Županijskog suda u Velikoj Gorici, javlja Jutarnji.

Škaro je time pravomoćno osuđen zbog kaznenog djela silovanja i spolnog uznemiravanja na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci, priopćio je Vrhovni sud te je svoju odluku objavio bez navođenja njegova identiteta.

Podsjetimo, Škaro je lani u ožujku nepravomoćno osuđen zbog spolnog uznemiravanja i silovanja bivše djelatnice AK Siget. Osvajač brončane olimpijske medalje iz Seula 1988. tijekom lipnja i kolovoza 2019. zlostavljao je žrtvu u prostorijama AK Siget.

Osim izdržavanja kazne zatvora, Škari je sud odredio da plati 3878 eura sudskih troškova. U kaznu je već uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru, u kojem se nalazio od 4. rujna do 24. listopada 2019.

Bivši šef AK Siget uhićen je na granici s BiH nakon što ga je žena koju je silovao prijavila policiji, a potom je odstupio sa svoje pozicije u tvrtki.

Tijekom suđenja, koje je bilo zatvoreno za javnost, Škaro je demantirao optužbe koje su mu se stavljale na teret. Održano je ukupno 15 ročišta, tijekom kojih je vještačen i DNK s haljine žrtve. Tako je pronađen i DNK okrivljenika koji se nalazio i na gornjem obrubu i patentnom zatvaraču, ali i donjem obrubu haljine.

S obzirom na to da je Škaro dobio kaznu zatvora manju od pet godina, vjerojatno je da neće morati odmah služiti dosuđenu kaznu.