vesna medenica

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore uhićena zbog organiziranja kriminalne organizacije, a štitila je sina švercera drogom

18.04.2022 u 15:29

Bionic
Reading

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica uhićena je u u nedjelju navečer u Zračnoj luci Podgorica, a sumnjiči je se za dva kaznena djela - stvaranje kriminalne organizacije i protuzakoniti utjecaj, prenose crnogorski mediji

Informaciju o uhićenju za crnogorske Vijesti potvrdilo je više izvora iz policije. Vesna Medenica, koja je bila na čelu Vrhovnog suda 13 godina, sve do ostavke koju je podnijela krajem 2020., bit će saslušana u Kliničkom centru Crne Gore gdje je u ponedjeljak rano ujutro prevezena nakon što joj je pozlilo. Prema informacijama iz bolnice, njeno je stanje stabilno, ali će biti zadržana na liječenju.

Medenica je uhićena u nedjelju nešto nakon 22 h, kada je krenula na let za Beograd, a navodno je imala kupljenu kartu u jednom smjeru. Specijalno državno tužiteljstvo sumnjiči je za počinjenje dva kaznena djela - stvaranje kriminalne organizacije i protuzakonit utjecaj. Specijalno tužiteljstvo i policija od Europola su u veljači dobili transkripte razgovora njenog sina Miloša Medenice i njenog dugogodišnjeg tjelohranitelja Darka Lalovića iz kojih je vidljivo da je i bivša šefica Vrhovnog suda bila upoznata sa sinovljevim poslovima oko šverca droge iz Kolumbije i krijumčarenja cigareta. Miloš Medenica je u razgovorima navodio kako će ih njegova majka zaštititi ako bude potrebe, a tužitelji ga sumnjiče kao jednog od organizatora kriminalne skupine.

'Oni (govori o konkurentskoj skupini švercera, op. a.) su se pomirili sa Grandovcima i izbacuju po 4 kamiona u 5 dana. I od.. (zvučni prekid) onoga Pekića i plasirali priču da sam to ja uradio. I već je on mladio da ja radim. Ali i to nas boli ku..c, jer ona se sve zna od početka baš, zbog ne daj bože, da je u toku da nas može zaštititi. Istim napadamo kao oni na nas. Čak i gorim kad im ona zna sve i još su oni došli kod nje da je mole da im izađe u susret', navodi se transkriptima razgovora Medenice i Lalovića.